Od Kejt Mos, preko Kare Delevinj i Kreside Bonas, pa do Rite Ore i Florens Velč

Glastonbury 2013: susret muzike i mode

Proteklih dana, Engleska je mesto najveće zabave. Osim teniskog spektakla, Vimbldona, u toku je jedan od najpoznatijih muzičkih festivala. Osim uživanja u sportu i muzici, veliki događaji predstavljaju i prave male modne parade
Moda
06:30h
Glastonbury 2013: susret muzike i mode
1 / 12 Foto: Graziadaily, Yahoo!

Popi Delevinj (Poppy Delevingne) i Sijena Miler (Sienna Miller) su na Glastonbury stigle privatnim helikopterom. One su se pridružile Sijeninom vereniku, Tomu Stjuridžu (Tom Sturridge), Aleksi Čang (Alexa Chung), Riti Ori (Rita Ora), Popinoj mlađoj sestri Kari Delevinj (Cara Delevingne) i mnogim drugim poznatim facama. Ali, festival ne može zaista da počne pre nego što dođe Kejt Mos (Kate Moss), veteran ovog festivala, miljenica modnog i muzičkog sveta. Kako kiša nikog nije iznenadila, gumene čizme, i to marke Hunter su postale apsolutni hit festivala, a sem njih moglo se računati na hipi i boho inspirisane odevne kombinacije, puno etničkog nakita i nekih kreacija koje ne treba ozbiljno shvatati.

Pre nego se osvrnemo na modni deo Glasto festivala, vratićemo se korenima, tačnije muzici. Uprkos lošim vremenskim prilikama i ne baš sjajnim uslovima koji prate ovaj festival, broj zvezdi i svojevrstan muzički miks su razlog njegove popularnosti. Među učesnicima su bili Stounsi (The Rolling Stones), Primal Scream, Artic Monkeys, Nik Kejv (Nick Cave), Portishead, nekadašnji pevač Oasis-a, Lijam Galager (Liam Gallagher) sa svojim bendom, Solanž Nouls (Solange Knowles), Rita Ora i još mnogo poznatih imena svetske muzičke scene. Zato i ne čudi što je svih 135.000 karata rasprodato za samo 1 sat i 40 minuta. Kao što se i očekivalo, Stounsi su "pojeli" binu, bacili fanove u trans, dok su na pozitivne kritike naišli i bendovi Hurts i Primal Scream. Beady Eye, Lijama Galagera, je takođe među bendovima koji je uspeo da prodrma više od 100.000 ljudi, a njih nastup, koji je otvorio festival, držan je u tajnosti bukvalno do samog početka svirke. Iako je festival otvoren 26. juna, u prave festivalske dane se ubrajaju petak, subota i nedelja, kada i Britanci i stranci u potpunosti pobegnu od svakodnevnice i provode dane kao tokom zlatnih dana hipi komuna.

Moda Glastonberija je posebno zanimljiva, jer se insistira na individualzimu, koja često dovede do odevnih kombinacija koje bi trebalo zabraniti u javnosti. Mlađana Kara Delevinj se odlučila za retro izgled 90-ih, a pridružila joj se devojka princa Herija (Prince Harry), Kresida (Cressida Bonas), u oversized tregerkama i sa neon naočarima. Trendseterska ekipa, koju čine Aleksa, Popi, Sijena, Piksi i Pičes Geldof, je u svima poznatom maniru kombinovala krpice iz Topshop-a i H&M-a sa najnovijim komadima njima omiljenih dizajnera. Solanž Nouls, mlađa sestra pevačice Bijonse (Beyonce) je pokazala da voli modne eksperimente, kao i da joj je omiljeni letnji print cvetni, dok je Rita Ora bila zadužena za komade koji su na ivici kiča.

Florens Velč je ostala verna svojim romantičnim kombinacijama, ali se odlučila za nešto upečatljivije boje. Kolin Runi (Coleen Rooney), žena fudbalera Vejna Runija (Wayne Rooney) se obukla za sva godišnja doba: naočare za sunce, gumene čizme, parka jakna, šorts i ko zna šta još.

Posebnu pažnju ove godine su posetioci posvetili izboru trendi naočara za sunce. Od šarenih ramova, retro mačkastih okvira, do onih čija stakla liče na ogledala, naočare su bile hit festivala, bez obzira na to koliko je sunčanih sati bilo. Ni šeširi nisu bili zapostavljeni, a sa izuzetkom Rite Ore, sve poznate i manje poznate dame su se odlučile za komotnije krojeve, u kojima se ne ocrtavaju figure.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs