Svečanost

Otvoren Ana Vintur centar za kostim: Mišel Obama presekla vrpcu! (FOTO)

Mišel Obama je u zelenoj cvetnoj Naem Kan haljini inaugurisala Ana Vintur centar za kostim na svečanosti u njujorškom muzeju posle koje je usledio sada već tradicionalni Met gala bal
Moda
04:46h Autor:
Otvoren Ana Vintur centar za kostim: Mišel Obama presekla vrpcu! (FOTO)
Foto: Reuters

Prva dama SAD Mišel Obama odala je sinoć priznanje legendi magazina "Vog" (Vogue) Ani Vintur presekavši vrpcu na renoviraom centru za kostim u Metropoliten muzeju, vrednom 40 miliona dolara, koji je nazvan po čuvenoj urednici ovog ženskog magazina.

Mišel Obama je u zelenoj cvetnoj Naem Kan haljini inaugurisala Ana Vintur centar za kostim na svečanosti u njujorškom muzeju posle koje je usledio sada već tradicionalni Met gala bal kome su prisustvovale brojne ličnosti iz sveta šou biznisa i koji je ove godine protekao u crnoj i beloj i smelim, isečenim haljinama.

"Za naše mlade...ovaj centar će biti izvor inspiracije i učenja", rekla je Obama.

Holivudska glumica Sara Džesika Parker prisustvovala je otvaranju zajedno sa dizajnerima Dajen fon Furstenberg, Markom Džejkobsom, Kelvinom Klajnom, Ralfom Lorenom, Stelom Makartni i Oskarom de la Rentom.

Institut za kostim bio je dve godine renoviran i nazvan je po Vinturovoj, glavnoj i odgovornoj urednici američkog "Voga" i umetničkom direktoru izdavačke kuće "Conde Nast"

Za otvaranje centra upriličena je i izložba britanskog dizajnera Čarlsa Džejmsa koja će trajati do 10. avgusta.

Uz dve izložbene galerije, centar ima i više prostorija za konzervaciju, skladište i biblioteku.

Vinturova, po rođenju Britanka, bila je kasnije i domaćin Gala večere Instituta za kostim, godišnjeg humanitarog okupljanja koje je vremenom postalo jedan od najznačajnijih događaja u društvenom kalendaru međunarodnih džetsetera.

Vintur je u odboru Metropoliten muzeja od 1999. i zahvaljujući poziciji predsedavajućeg humanitarnog fonda za Institut za kostim je prikupila 125 miliona dolara.

Na izložbi posvećenoj Čarlsu Džejmsu nalazi se 65 najpoznatijih radova ovog dizajnera od 1920ih do njegove smrti 1978.

Institut ima više od 35.000 kostima i aksesoara u svojoj kolekciji i biblioteku od preko 300.000 retkih knjiga i publikcija, printova, crteža i fotografija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs