LEGENDARNA HALJINA

PRINČEVI HARI I VILIJAM DALI SAGLASNOST: Nezaboravna venčanica Lejdi Di, konačno će biti izložena nakon 25 godina!(FOTO)

Venčanica princeze Dajane biće javno izložena u Kensingtonskoj palati nakon što su njeni sinovi, prinčevi Vilijam i Hari, pristali da legendarnu i nezaboravnu haljinu pozajme palati.

Moda
21:48h Autor:
PRINČEVI HARI I VILIJAM DALI SAGLASNOST: Nezaboravna venčanica Lejdi Di, konačno će biti izložena nakon 25 godina!(FOTO)
Foto: Profimedia

Dajana je poznatu haljinu, koju je krasio veo od čak 7,5 metara, nosila na svom venčanju s princom Čarlsom u katedrali svetog Pavla u Londonu 1981. godine.

Javnost će tako od juna ove godine u kraljevskoj rezidenciji u zapadnom Londonu, gde je Dajana živela imati priliku da uživo vide venčanicu s najdužim šlepom u kraljevskoj istoriji.

Princeza Dajana, Princ Čarls
foto: Profimedia

Haljinu, koju su dizajnirali Dejvid i Elizabet Emanuel, krasi mnoštvo šljokica i bisera, kao starinska čipka koja je izvorno pripadala kraljici Meri. Nežno obli izrez i veliki puf rukavi obrubljeni su mašnama i raskošnim volanima od tafta, stila koji je princeza popularizovala početkom 1980-ih. Haljina je u vlasništvu Dajaninih sinova, prinčeva Vilijama i Harija, koji su je ovom prilikom palati pozajmili radi izlaganja, a venčanica će u Kensingtonskoj palati biti izložena prvi put nakon 25 godina.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Pod nazivom 'Kraljevski stil u stvaranju', predstava će se baviti tematikom odnosa između dizajnera i njihovih kraljevskih klijenata. Na izložbi će se takođe naći i retka tkanina koja je sačuvana od 1937. godine, a korišćena je za izradu haljine za krunisanje koju je nosila Elizabeta, kraljičina majka i supruga kralja Džordža VI.

Princeza Dajana, Princ Čarls, Lejdi Dajana
foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs