NE PLANIRA DA IDE U PENZIJU

GLEDAJTE I UČITE: Ona je najstariji model na svetu - i u 93. godini mnoge može da poduči stilu, ali i hrabrosti!(FOTO)

Dafne Selfi je u 93. godini trenutno najstariji profesionalni model na svetu i ne planira da se penzioniše u skorije vreme.

Moda
19:30h Autor:
GLEDAJTE I UČITE: Ona je najstariji model na svetu - i u 93. godini mnoge može da poduči stilu, ali i hrabrosti!(FOTO)
Foto: Prinscreen/Instagram/Dafne Selfie

Rođena u Londonu 1928, Selfi je debitovala na modnoj sceni posle Drugog svetskog rata, 1949, kada je pobedila na lokalnom takmičenju za devojku sa naslovne strane. Ubrzo se pridružila agenciji Gabi Jang u Londonu, gde je završila školovanje za manekenku.

Bila je umetnički model i komercijalni model, pojavljujući se jednako uspešno u reklamnim kampanjama za garderobu i za džin. Pošto se udala za pozorišnog i televizijskog prodicenta Džima Smita, povukla se iz modeling industrije i preselila se u Hertfordšir, gde i danas živi, da bi se posvetila vaspitavanju i podizanju njihovo troje dece. Ali kada je njen suprug preminuo posle duge bolesti, neočekivano je u sedamdesetim godinama ponovo otkrivena od strane modne i kozmetičke industrije. Od tada neprekidno radi. Svoju izvanrednu životnu priču otkrila je u svojim memoarima „The Way We Wore“.

Danas ima više od 62 hiljade pratilaca na Instagramu, a njene savete o modi i načinu oblačenja rado slušaju devojke od 20-ak godina. Iako hrabro gazi kroz desetu deceniju života, veoma rado proba nove stvari u životu. Tako je nedavno ispunila svoju davnašnju želju da sedne za bubnjeve.

Za vreme pandemije virusa korona nije snimala reklamne kampanje, ali to ne znači da se dosađivala. Davala je savete mlađim damama kako da imaju adekvatnu odevnu kombinaciju za svaku priliku.

- Moja majka je uvek bila veoma elegantna. Sama mi je šila mnogo odeće i pobrinula se da uvek izgledam najbolje. U to doba uvek je postojala haljina za svaku priliku, bilo da se ide u crkvu, na zabavu, na jahanje, u kupovinu ili samo da se vreme provodi kod kuće. Mislim da se stvari nisu mnogo promenile i danas. Naježim se kad vidim devojke, lepe i mlade, kako u zarozanim trenerkama izlaze iz kuće. To je nedopustivo. Svaka žena treba da bude uredna i sređena kao da to čini poslednji put – smatra Dafne.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs