SAVET MODNIH STRUČNJAKA

EVO KAKO DA GARDEROBOM SAKRIJETE VIŠAK NA BOKOVIMA: Stilski trikovi koji provereno pale!

Ako imate šire kukove ili muku mučite sa viškom na butinama, ovi saveti će vam dobro doći 

 

Moda
Autor:
Foto: Shutterstock

Malo je žena koje se mogu pohvaliti savršenom građom, zato garderoba igra ključnu ulogu. Osnovno pravilo glasi- dobro pogledajte svoje telo i garderobu prilagodite obliku. Široke bokove ne treba prikrivati već ih pravilnim izborom odeće pretvoriti u prednost. 

 

Caka je u pravilnom kombinovanju odevnih komada kako bi se postigla ravnoteža, a to znači da su vam majice, bluze i sakoi sa naglašenim ramenima najbolji prijatelji, kao i sve stvari koje su uske u struku

Ovu odeću izbegavajte po svaki cenu: 

 

Široki, predimenzionirani modeli, rastegljivi materijali poput likre koji naglašavaju svaku oblinu i slojevito oblačenje. Ova garderoba ne samo da neće kamuflirati, već će dodatno naglasiti šroke kukove, stoga predstavljaju veliko NE. Još jedan neprijatelj širokih bokova su uske pantalone visokog struka koje dodatno naglašavaju zadnjicu. Isto pravilo važi i za pantalone izrazito niskog struka. Najbolji izbor su one ravnog kroja, srednje dubine. 

olivija kulpo, moda, trendovi, odelo, Duboke pantalone, sako, sandale
foto: Profimedia

Odeća koja laska oblinama:

 

Mekani, prijatni materijali, poput fine vune, pamuka pa čak i lana dobar su odabir. Takođe bi bilo dobro da birate komade sa vertikalnim prugama, jer će vizuelno izdužiti figuru. Dobar primer su dugi kaputi, blejzeri ili kardigani koji se nose otkopčani.

 

Osim toga, lepršavi krojevi, poput haljine sečene ispod grudisuknje A kroja odlično će pristajati širim bokovima.

Moda, Devojka, Suknja, Zeleni džemper, Zelena suknja
foto: Profimedia

Kada želite da naglasite obline, tada su dobar izbor uske haljine klasičnog kroja, haljine na preklop, kao i modeli sa nagalšenim ramenima. Dobra vest je da su takvi krojevi trenutno jako popularni, pa ćete ih lako pronaći.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...