neverovatna žena!

50 godina od smrti legendarne žene i modne dizajnerke: Podsetite se 7 večnih saveta Koko Šanel! (FOTO)

Postoje zaista opravdani razlozi zbog kojih se naposletku uvek vratimo njenim mudrim rečima

Moda 07.01.2021. - 14:38h Autor: Stil
Koko Šanel, Foto: Profimedia

Predstavljamo Vam njenih 7 večnih saveta:

 

Ne bojte se novih početaka uprkos godinama

 

Koko je vrhunac slave postigla u dobi od 50. godina. Zatim se nakon duže pauze vratila svetu mode u dobi od 70 godina. Osuđivali su je, govoreći da je njena nova kolekcija bezvredna, ali ona ih je sve ignorisala i postala poznata – opet!

 

Spavajte dovoljno

 

“Postoji li nešto tako vredno u društvenom životu da bismo zanemarili jastuk?” pitala se Koko Šanel. Ona je žene savetovala da slobodno budu same i da prigrle jasatuk.

Koko Šanel
foto: Profimedia

Budite slobodni

 

Koko je imala obožavatelje kojima se nije znao broj, ali nikad nije živela zbog njih. Ona je vodila svoj život kao da je anonimna i slobodna žena. Imala je ljubavnika koliko je htela i kada je htela.

 

Oslobodite ruke

 

Gde počinje sloboda žene? Da, od ruku! Zato je Koko osmislila malu torbicu sa dugim kaišem. Tako da su ženama uvek ruke slobodne.

 

Nosite udobnu odeću

 

“Luksuz mora biti udobar, inače nije luksuz”, savetovala je Koko. Ona je smatrala da žene ne treba da nose stezinke, što je u to vreme bilo besramno.

Koko Šanel
foto: Profimedia

Oblačite se za sebe

 

“Žene treba da se oblače za sebe, a ne da bi udovoljile muškarcima!” Oslobađajući potencijal ove fraze, izazvao je negodovanje. Međutim, danas sve više žena živi ovu rečenicu Koko Šanel.

 

Slobodno nosite crno

 

Mala crna haljina je okrenula modni svet i ideju da žena crno može da nosi samo kad je u žalosti. Bila je to revolucija.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...