Ponovite se bar jednim novim parom

7 modela obuće koji će biti apsolutni hit u 2021: Bez konkurencije! (FOTO)

Oni će dominirati tokom cele godine

Moda
Autor:
7 modela obuće koji će biti apsolutni hit u 2021: Bez konkurencije! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Modni stručnjaci najavili su nove trendove, a prema njihovim predviđanjima ovi će modeli uživati najviše pažnje trendseterki.

Mokasine s debelim đonom

Mokasine su poslednjih godina od omražene obuće postale omiljeni jesenji odabir žena širom sveta, a još letos bilo je jasno kako će ove cipele biti pobednice i prolećne sezone. Prema novim podacima Lysta, zaljubljenice u modu širom sveta provode vrime u intenzivnoj potrazi za ovom obućom, tačnije njenim glomaznim verzijama.

Najlepše haljine predstojeće sezone: Ova 3 modela morate imati u svom garderoberu! (FOTO)

Šik papuče

Iako smo izašli iz karantina, udobne i tople papuče dominiraće i u 2021. godini, zahvaljujući dizajnerima koji ih i dalje vide kao isplativu investiciju. Veliki broj ljudi provodi vreme opuštajući se u svoja četiri zida, a mnogi još uvek rade od kuće, pa nije ni čudo da se brendovi koncentrišu na udobnu obuću poput kućnih papuča ili mekanih baletanki i mokasina koje ćete jedva osetiti na nogama.

Patike za trčanje

Poslednjih sezona primetan je nagli porast potražnje za sportskom obućom, a stručnjaci napominju kako su sve traženiji izrazito atletski modeli patika poput onih za trčanje ili teretanu, dok elegantni modeli polako gube na značaju.

Ove kombinacije boja su pun pogodak: Zahvaljujući njima svaki stajling izgleda bezobrazno skupo! (FOTO)

Baletanke

Klasik koji nikad ne izlazi iz mode i upravo ih zato valja imati. Ove sezone preovladavaće modeli u neutralnim bojama, po mogućnosti od kože i oni s dodatkom vrpce za vezanje oko gležnja, poput onih koje nose profesionalne balerine. Veliki hit biće i baletanke ukrašene nakitom, koje će narednih meseci doživeti pravi bum.

Meri Džejn cipele

Iako se oduvek smatraju klasičnom obućom, cipele Meri Džejn, koje karakteriše detalj kaišića oko gležnja, poslednjih godina nisu se previše proslavile u trendovskom smislu usled naleta nekih novih, uzbudljivijih modela. Nekad smatrane dosadnom poslovnom obućom, poprimile su odvažniji izgled po pitanju dizajna i palete boja predstavljajući značajan modni trend u nastajanju.

Saveti vrhunskih modnih stručnjaka: Uz ove detalje i najobičniji autfit će izgledati fenomenalno! (FOTO)

Klompe

Višesezonski trend ružne obuće u znaku tatinih patika, anatomskih papuča i takozvanih čeških sandala na čičak u narednim mesecima dobiće dostojnog "naslednika" u klompama. Da je reč o novom omiljenom modelu ružne obuće na modnoj sceni, dovoljno govori podatak da potraga za klompama iz meseca u mesec raste za 27 %. Veliki potencijal klompi u hladnijim mesecima u godini prepoznao je i legendarni nemački brend Birkenstock lansiravši nove modele svojih kultnih klompi Boston u saradnji s popularnim streetwear brendom Stussy, a trendseterke su podjednako naklonjene i dizajnerskim verzijama klompi poput modela s detaljem debelog lanca kakve je predstavio popularni britanski dizajner J.W. Anderson.

Robusne chelsea čizme

Preostalo je još dovoljno vremena da ulicama grada prošetate trendi čizmice, a stručnjaci u narednim mesecima predlažu robusne modele chelsea čizmica s debelim đonom koje su dostojna zamena jednako popularnim combat čizmama. Za razliku od combat modela, chelsea čizme se ne vežu, već s bočne strane imaju ušivenu elastičnu traku pa ih je i puno lakše obuti, što uveliko olakšava posao kada ste u stisci s vremenom.

Kožne pantalone su i ove zime apsolutni hit: Evo kako da ih nosite, a da ne izgledate jeftino! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs