Moda za skorojeviće

Da li je moda i zvanično otišla dođavola: Evo šta će žene plaćati 990 evra! (FOTO)

Ko ovo zapravo kupuje i kakvu poruku time šalje?

Moda
Autor:
Da li je moda i zvanično otišla dođavola: Evo šta će žene plaćati 990 evra! (FOTO)
Foto: Profimedia

Modni dizajneri svake godine pokušavaju da budu što kreativniji i izbace interesantne komade obuće i odeće, ali poslednjih sezona stvari kao da su malo otišle predaleko.

Delom smo već navikli na čudne kreacije i obuću koja i nosi ime "ružna" (ugly shoes), a taj trend pokrenuo je brend Balensijaga, izbacivši u najmanju ruku čudne modele patika sa neobičnim, kabastim đonom potpuno neprirodnog oblika.

Dženifer Lopez u dosad neviđenom izdanju: Nećete je prepoznati! (FOTO)

Usledile su sada već čuvene "čarapa" patike i čizme, suludo skupe plastične papuče, kopačke za svaki dan...

Od tog trenutka, "ludilo sa obućom" koje potpisuje kreativni direktor Balensijage, gruzijski dizajner Demna Gvasalija, dobijalo je sve veću dimenziju, da bi kulminiralo ove jeseni sa najnovijim modelom čizama koje izgledaju kao plastične čarape sa prstima.

Ove jeseni i zime nosimo somot od glave do pete: Vindtiž materijal broj 1! (FOTO)

Dostupan je ii ravan i model sa štiklom, a cena jednog para je 990 evra, što i nije neko iznenađenje s obzirom da su najružniji i najmanje nosivi modeli obuće ovog brenda koštali najviše.

Da li je za "novu modu" kriv brend ili dizajner koji osmišlja ovakve modele? jesu li oni krivi što toliko koštaju i što se prodaju kao lude? Naravno da ne. To su samo preduzetnici i zaposleni, koji nude ono što se traži i ono što su ljudi voljni da plate. A najbolje je kada ne pitaju šta košta...

Jedino nam ostaje pitanje: Ko ovo kupuje i zašto? Koju poruku šaljete noseći ovaj par obuće? Da ste žena od stila koja prati trendove? Umetnička duša koja razume estetiku ružnog koju forsira Balensijaga?

Slojevito odevanje u 5 koraka: Najvažniji komadi i saveti koji će svaku kombinaciju dovesti do savršenstva! (FOTO)

Zapravo, jedina poruka koju šaljete nošenjem ovakvih čizama jeste da imate 990 evra viška sa kojima ne znate šta ćete, pa ih kao poslednji skorojević potrošite na komad gume ili plastike i tako doprinesete da ružni trendovi postanu još ružniji, a vrednost nečeg gotovo bezvrednog podignete do novih visina.

A zbog čega? Samo da biste mogli da kažete: Moje čizme su "Balensijaga". Kao da od toga postajete veći čovek ili bolja osoba...

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs