Modni saveti

Slojevito odevanje u 5 koraka: Najvažniji komadi i saveti koji će svaku kombinaciju dovesti do savršenstva! (FOTO)

Učimo od najboljih trendseterki iz Milana i Pariza.

Moda
Autor:
Slojevito odevanje u 5 koraka: Najvažniji komadi i saveti koji će svaku kombinaciju dovesti do savršenstva! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jesen i zima nam donose ekstremno hladno vreme i prodorne vetrove. Oštri vremenski uslovi često primoraju žene da žrtvuju svoju modnu reputaciju u korist topline i udobnosti. Da li je ovde moguć kompromis? Hrabro ćemo odgovoriti - da!

Srećom, slojevito oblačenje nije izašlo iz mode: već se od akutnog trenda pretvorilo u modnu konstantu, koja je iz sezone u sezonu prisutna. Naravno, ovaj trik nije lak - zahteva određenu veštinu. Ali, teško ne znači i nemoguće. Štaviše, uvek se možete obratiti trenutnim hronikama uličnog stila za ilustrativne primere: glavne trendseterke svih svetskih modnih prestonica već su isprobale najsloženije tehnike slojevitog oblačenja na sebi. I premda su street style izveštaji ove sezone bili prilično kompaktni (bilo je malo fizičkih revija, a većina važnih gostiju nije mogla da stigne), još uvek ima puno primera koje treba slediti.

Pa, kako vežbati slojevitost ove jeseni?

Savet broj jedan: rolka je vaš najbolji prijatelj. Ne samo da će vas zagrejati u bilo kom hladnom vremenu (i zaštititi grlo), već će igrati ulogu donjeg sloja u bilo kojem od najsloženijih lookova. Možete je nositi ispod haljine, kombinezona, košulje, jakne, dukserice, uopšte, ispod svega. Takođe ćete vizuelno učinite stajling složenijim.

Savet broj dva: ako želite, rolku možete zameniti običnom belom košuljom. Uklopiće se u približno isti broj stajlinga, dodajući istovremeno željenu notu strogosti.

Savet broj tri: ne bojte se nositi slične krojeve jedan preko drugog. Na primer, košulja sa košuljom. Glavna stvar je da imaju drugačiju boju i teksturu. Na primer, kožna košulja preko obične bele pamučne košulje će izgledati zanimljivo. Ovo će dodati volumen i teksturu looku.

Savet broj četiri: ne bojte se usklađivanja nijanse iste boje. Čak i ako je belo: suprotno uobičajenoj zabludi, razlika u tonalitetu samo će učiniti kombinaciju živahnijom i zanimljivijom.

Ali ako se i dalje plašite takvih radikalnih eksperimenata, uvek moderna bež boja biće win-win izbor: sve nijanse zemlje ne samo da izgledaju sjajno jedna sa drugom, već su i relevantne ove jeseni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs