Za dame od stila

Ove komade stilisti nikada ne bi kupili, ni obukli, koliko god da su popularni! (FOTO)

Pridržavajte se i vi ovih pravila

Moda
Autor:
Ove komade stilisti nikada ne bi kupili, ni obukli, koliko god da su popularni! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Nije važno što se trendovi stalno smenjuju - ne treba ih sve probati jer jednostavno ne stoje svakome, a pritom i brzo prolaze i posle više nemate šta da radite sa tom odećom ili obućom.

Zato vam predstavljamo 5 pravila kojih se pridržavaju najpoznatiji stilisti, odnosno komade koje oni nikada ne kupuju i i ne nose!

Letnji trend broj 1: Ovu haljinu svaka žena od stila mora da ima u svom garderoberu! (FOTO)

1. Brza moda

Ako želite da sledite savete vrhunskog stiliste, izbegavajte prolaznu modu. Takva odeća je uglavnom napravljena od sintetičkih materijala, koji su izuzetno štetni po životnu sredinu. Većina manje poznatih brendova koristi mnogo hemikalija koje mogu da naruše i vaše zdravlje. S toga moderan dizajn nije uvek i must have. Vrhunski stlista uvek bira manje, ali bolje izrađene komade odeće, koji su ujedno i trajniji.

2. Bele uske farmerke

Iako imaju svojih prednosti, ove farmerke malo kome lepo stoje. Mršave devojke u njima izgledaju još mršavije, dok one punije izgledaju još punije. Osim ako baš niste sporstki tip sa idealnom kilažom i lepo oblikovanim butinama, zadnjicom i strukom, preskočite ove izazovne farmerke, i potražite laskaviju varijantu.

Ovako ćemo se oblačiti na jesen: Ove 4 boje će dominirati modnom scenom! (FOTO)

3. Jedna ista stvar u više boja

Da li ste ikad kupili haljinu u koju ste se odmah zaljubili i razmišljali o tome da se vratite u butik i kupite još makar tri takve u drugim bojama? Zvuči primamljivo, ali to je nešto što vrhunski stilista nikad ne bi preporučio. Pre svega postoji razlog zbog kog ste odabrali baš tu koju ste prvu kupili. Ne mora da znači da biste i u plavoj i u roze haljini izgledali savršeno, kao u crvenoj.

4. Sve što je novo i u trendu

Ne odgovara svaki novi trend svakoj osobi. Ako imate izgrađen stil, nema potrebe da posežete za svakim komadom odeće koji je lansiran kao trend u javnosti. Ako ne volite biciklističke, i one jednostavno nisu nešto u čemu sebe zamišljate, činjenica da su trend ovog leta ne treba toliko da vas uzdrma. Umesto toga potražite nešto u čemu se vi lično osećate udobno, jer to je ono što bi vrhunski stilista uradio.

Bela majica, komad koji nikad neće izaći iz mode: Ovog leta se nosi ovako! (FOTO)

5. Neudobna obuća

Ne postoji ni jedan stilista koji bi sebe mučio na ovaj način. Moderna ili ne, sportska, ležerna, glamurozna, obuća treba, mora pre svega da bude udobna. Ako vas stopala bole samo dok ste pred ogledalom stajali u prodavnici obuće i isprobavali željeni par, znajte da na takvu obuću ne vredi trošiti ni vreme ni novac. Nećete ih "razgaziti", to se ne dešava. Nažuljaće vas, i svaki put kada se to dogodi čućete onaj mali glas koji vam je pri prvom susretu sa njima šaputao "dalje od njih, nisu za tebe".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs