Poslušajte savete

Odeća se uklapa prema boji kose: Ovde leži tajna savršenog stajlinga! (FOTO)

Saznajte koje boje treba po svaku cenu da izbegavate, a koje su uvek dobrodošle

Moda
14:00h Autor:
Odeća se uklapa prema boji kose: Ovde leži tajna savršenog stajlinga! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Osim što utiče na izgled lica i mladolikost, frizura ima jak uticaj i na celokupan izgled vašeg stajlinga. Tajna je u tome što u vam baš u zavisnosti od boje kose određene nijanse odeće stoje ili ne stoje.

Evo koje boje treba da nosite u skladu s vašom bojom kose!

Tamno braon kosa

Vaša nijansa smatra se zasićenom, pa su za vas najbolje upečatljive i takođe zasićene boje - boja fuksije, crvena i tirkizna. Neutralne boje koje su vas najbolje jesu crna, siva i bela. kada su u pitanju printovi, nosite ih oprezno.

Izbegavajte bež nijanse, jer ćete u njima izgledati potpuno bezizražajno. I pastelne boje birajte pažljivo. Jedini izuzetak su žene sa tamnom bojom kože, kojima odlično stoji pink, boja breskve, nijansa lavande, čak i neon boje.

Svetlo smeđe i plavuše

Plava kosa izgleda fenomenalno kada obučete nešto teget i kamel. Svi zemljani tonovi su idealni za plavuše, kao i pastelne nijanse poput svetloplave, pink i boje breskve. Kada su u pitanju printovi, birajte sitnije dezene.

Crna boja nije najbolji izbor za vas, bolje ju je zameniti teget nijansom.

Siva i platinasto plava

foto: Profimedia

Pun pogodak za ove nijanse kose su siva i srebrna, kao i crna i bela, a odličan izbor su i bogate boje poput mornarsko plave i ljubičaste, safirno plave i rubin crvene. Izbegavajte boju slonovače, nijanse šampanjca, kao i zelenu boju.

Crvenokose

foto: AP / Alastair Grant

Vaša boja kose nije neutralna, naprotiv, bogata je i smela, pa morate biti pažljivi sa garderobom kako ne bistze preterali. Umesto crne, nosite plavu jer je komplemetarna crvenoj, pa će vam stajati savršeno. Slobodno nosite i svetle zemljane tonove poput boje čokolade, koralne, rezedo i kamel, i vaše najjače boje - zelene.

Kada je reč o bojama koje treba izbegavati, to je na prvom mestu crna, a zatim i pastelne nijanse.

Crna kosa

foto: Profimedia

Crna, bela, plava, ljubičasta, crvena, zelena i svi mogući printovi kod vas su dobrodošli. Sa druge strane, izbegavajte odeću bledih boja. Jedini izuzetak su svetle pastelne nijanse, koje prave divan kontrast vašoj tamnoj kosi.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs