Male modne lekcije

Jedinih 8 komada koji su potrebni ženi: Kako da od njih napravite 33 različite odevne kombinacije! (FOTO)

Nikada ne iz mode, i kada im dodate malo ličnog pečata, nema šanse da uvek ne izgledate perfektno

Moda
Autor:
Jedinih 8 komada koji su potrebni ženi: Kako da od njih napravite 33 različite odevne kombinacije! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Osnovni modni komadi dobili su ovakav epitet jer bi baš svaka žena trebalo da ih ima. Razlog tome jesu brojne odevne kombinacije koje se na njima zasnivaju, a koje su prikladne za svaku priliku i svako godišnje doba.

Nikada ne iz mode, i kada im dodate malo ličnog pečata, nema šanse da uvek ne izgledate perfektno, a pritom štedite novac jer nema potrebe da stalno kupujete novu garderobu, već nadograđujete staru.

Predstavljamo vam ideje kako da od osam osnovnih komada garderobe napravite čak 33 različite odevne kombinacije:

1. Mala crna haljina

Da bi bila prikladna za baš svaku priliku, mala crna haljina mora da bude bar srednje dužine, nikako mini. Istu haljinicu možete nositi na proleće i jesen - uz kardigan prebačen preko i plitke čizme sa štiklom, ali i sa duksom i patikama. za opuštene šetnje, prebacite preko male crne haljine teksas jaknu, obujte patike i razbijte monotoniju torbicom ili rancem u jarkoj boji. Kada je prilika svečana, obujte salonke i ponesite elegantnu pismo tašnu. Kako se godišnja doba smenjuju, varijacije postaju još brojnije, pa maloj crnoj haljini na leto možete da dodate vesele detalje, raznobojne sandale...

Stajling bez mane: Monika Beluči objasnila kako dobro stilizovana žena u 50-im treba da izgleda! (FOTO)

2. Pulover

Još jedan komad idealan za svaku priliku i kombinaciju - nosite ga uvučenog u farmerke, lepršavu ili elegantnu suknju... Uz obuću po želji prilagodite kombinaciju prilici.

3. Crne helanke

U zavisnosti od prilike, udobne crne helanke su savršen pomoćni komad za najrazličitije kombinacije uz dugačku majicu, elegantnu košulju, džemper...

Najtraženija haljina za leto 2020: Udobna, elegantna, šik! (FOTO)

4. Blejzer

Blejzer savšrenog kroja odlično će se uklapati kao završni detalj svake kombinacije, bilo da su u pitanju elegantne pantalone i bluza ili košulja, suknja, farmerke, čak i helanke... Sve što vam treba jeste malo kreativnosti.

5. Špicaste salonke

Jedne iste salonke takođe možete da nosite u milion prilika, samo gledajte da štikla bude praktične visine i da lako možete u njima da izdržite ceo dan. Takve cipele možete da uklopite i sa farmerkama i sa svečanim haljinama.

3 savršena stajlinga Olivije Palermo: Ikona stila objasnila kako se kombinuju boje!

6. Oksfordice

Dobar par kvalitetnih oksfordica služiće vam godinama, najpre zato što se mogu nositi u svim prilikama. Osim što su kao ravna obuća praktične za svaki dan i svaku kombinaciju, možete ih lako uklopiti u elegantnije autfite uz suknje, haljine i klasične pantalone. Samo gledajte da same oksfordice budu klasične i ne previše upadljive - na primer, dovoljno je da budu crne i lakovane.

7. Kožna jakna

Neprolaznost ovog komada ne treba ni objašnjavati. Savšren završni detalj za sve moguće odevne kombinacije, od haljina do farmerki i bluza najrazličitijih dezena i stilova.

Ovo je omiljena boja svih Francuskinja ovog leta: Lako se kombinuje, ide sjajno na preplanuli ten! (FOTO)

8. Kombinezon

Još jedan večni komad koji je moguće kombinovati na milion načina i u bezbroj prilika - uz teksas ili kožnu jaknu, bilo koju obuću, blejzer tokom proleća i jeseni...

Pustite mašti da vas vodi i sigurno ćete od onoga što već imate u ormaru uspeti da napravite najmanje 33 odevne kombinacije!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs