trend

Glavni retro aksesoar za leto: Plastična štipaljka za kosu je svuda i to u punom sjaju! (FOTO)

Znamo da već imate bar jednu

Moda
Autor:
Glavni retro aksesoar za leto: Plastična štipaljka za kosu je svuda i to u punom sjaju! (FOTO)
Foto: Profimedia

Premisa: plastična štipaljka za kosu je “korisno nužno zlo”. Osim što više nije. Ako se na scenu vratila revijom Aleksander Veng za prošlo leto u predimenzioniranom futurističkom fazonu, sada se lepo ustoličila kao jedan od glavnih (retro) aksesoara leta i to baš u svom svakodnevnom nepretencioznom obliku.

Naravno, ne postoji vreme kada ove šnale niste mogli da kupite (obično negde pored kase). Bile one u prvim redovima Instagrama ili nešto što se krije u kupatilu (baš kao donedavno i skranči gumica), uvek su tu. Sada iz nekog razloga imamo želju da je pokazujemo u javnosti. Verovatno se radi o opštem naletu nostalgije i karantinu kao katalizatoru ali odjednom nam nekako dobro izgleda uz oversized blejzere, dukseve i topove na bretele. Uostalom, kada u svom korneru imate saveznike kao što su Bela, Kendal, Hejli Baldvin i Kaja kao što to trenutno ima skromna plastična štipaljka, onda sve postaje mnogo lakše, zar ne?

Najpopularnija frizura za leto 2020: Romantična pletenica koju obožavamo! (FOTO)

Ono što joj se ne može oduzeti jeste činjenica da savršeno dopunjujue svaki vajb. Želite minimalizam? Svako odelo će izgledati doteranije uz punđu koju drži glazirana šnala u dezenu kornjače ili crnoj boji.

Retro? Pastel je vaš najbolji saveznik, eventualno sa ponekim cvetićem.

Maksimalizam? Postoje nebrojene ukrašene varijacije na temu od bisera, do raznobojnih kamenčića. Plastična štipaljka je svuda i to u punom sjaju!

Kosa se nenormalno mastila, prala sam je svaki dan: Zahvaljujući sodi bikarboni, sad je čista i do nedelju dana!(RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs