gLASAJTE

12 modnih ikona sa malih ekrana: One su promenile tok mode, njihove likove volimo već decenijama! (ANKETA)

Svedoci smo sve većoj popularnosti TV serija ali i jakim ženskim likovima koje nas već decenijama inspirišu, kako intelektialno, tako i svojim stilom.

Moda
00:00h Autor:
12 modnih ikona sa malih ekrana: One su promenile tok mode, njihove likove volimo već decenijama! (ANKETA)
Foto: Profimedia

Od Keli Tejlor iz čuvene serije devedesetih do aktuelnih junakinja serija koje gledamo sada, donosimo vam one koje su svojim stilom napravile pomak kada je moda u pitanju.

1. Aleksis Karington (Dinastija, 1981)

foto: Profimedia

Što veće naramenice, to bolje. Što veći šeširi, to bolje. Ali i dijamanti i krzna, već znate, to bolje. Aleksis Karington je odigrala zloću u seriji Dinastija kao niko ranije, a svojim stilom u seriji, uticala je na modu osamdesetih kao niko.

2. Keli Tejlor (Beverli Hils 90201, 1990)

foto: Profimedia

Ona je prava verzija plavuše sa Beverli Hilsa. Svojim stilom oduševljavala nas je iz sezone u sezonu. Iako će neki možda preferitati stil Brende Volš, ipak je Keli ta koja je napravila pomak u modnom smislu - biciklističke, martinke sa belim naboranim čarapama, haljinice na bretele sa majicom ispod, ali i neke elegantne varijante ipak čine Keli pravom modnom ikonom malih ekrana s početka devedesetih.

3. Amanda Vudvord ( Melrouz Plejs, 1992)

foto: Profimedia

Voleli smo je u Dinastiji ali njena slava je tek bila na vrhuncu kada se 1992. godine pojavila u seriji Melrouz Plejs. Gledanost je zbog nje skočila neverovatno, a ona u ulozi zločeste plavuše nadmašila je sve pre nje. Jednostavna odela i mini suknje stajala su joj savršeno, a izblajhana plava kosa sa malim izrastkom frizura za kojom smo svi ludeli.

4. Anđela Čejs ( Moj takozvani život, 1994)

foto: Profimedia

Iako na prvi pogled ne bismo rekli da je ovo mnogo moderno, veliki deo modnih eksperata se sa nama ne bi složio. Grandž pokret koji je obeležio prvu polovinu devedesetih godina u ovoj seriji je prikazan na najbolji mogući način. Iscepane farmerke, karirane košulje će uvek biti tako kul! I sada, dve decenije nakoh kultne serije koja je nažalost imala samo jednu sezonu ali iz koje su izašla dva velika glumca-Kler Dejns i Džered Leto, pokušavamo da nosimo ovaj kul stil koji i dalje inspiriše modne dizajnere, a posebno Marka Džejkobsa.

5. Rejčel Grin (Prijatelji, 1994)

foto: Profimedia

Neizbežno je spomenuti zvezdu najpoznatijeg sitkoma na svetu i njihovu glavnu modnu junakinju - Rejčel Grin koju je odigrala maestralna Dženifer Aniston. Njen stil od slatke devojčice u kariranim mini suknjama do minimalističkih stajlinga koji nas inspirišu i dan danas. O njenim frizurama u seriji i da ne govorimo.

6. Ali Mekbil (Ali Mekbil, 1997)

foto: Profimedia

Minimalistički stil Ali Mekbil je i dalje tako kul. Siva odela i jednostavne sandale i danas rado volimo da vidimo. Ona je oličenje jednostavnog stila, umerenih boja.

7. Keri Bredšo (Seks i grad, 1998)

foto: Profimedia

Bez obzira da li ste fan popularne serije ili ne, sigurni smo da vam nije promakao stilski pomak koji je ova serija krajem devedesetih u dvehiljaditih unela u modu. Sve četiri junakinje su imale vrlo jasan modni izražaj koji je ponekad govorio umesto njih, ali je prvo mesto naravno zauzela Keri Bredšo. Ponekad i u suludim kombinacijama, Keri iliti Sara Džesika Parker uspevala je da iznese baš sve. Od minimalističkih kombinacija do pufnastih, ali i onih sa ludačkim dezenima i aksesoarima. Nismo mogle da se nagledamo njenih outfita, a ne možemo ni dan danas. Istina je ta, da moda posle ove serije više nikada neće biti ista.

8. Serena Van Der Vudsen (Tračara, 2007)

foto: Profimedia

Iako moda u ovoj seriji ne može da parira Seks i gradu, jedna junakinja je iskočila po modnim odabirima - Serena Van Der Vudsen, koju je oživela sada već velika zvezda i supruga Rajana Rejnoldsa, Blejk Lajvli. Kratke suknje i haljine, boho stil, ali i dugačka plava kosa ala Sijena Miler koja je u to vreme bila jedna od najuticajnijih modnih ikona, donele su slavu tada jako mladoj glumici u usponu.

9. Beti Drejper ( Momci sa Medisona, 2007)

foto: Profimedia

Neizostavna Beti Drejper, koju je odigrala Dženuari Džouns - plavuša koja ima ono nešto. Njen besprekorni stil koji smo pomno gledali svih sedam sezona nas je stalno inspirisao kada smo želele da izgledamo nešto ženstvenije. Od kapri pantalona, do elegantnih haljina - Beti će uvek biti oličenje savršenog stila s kraja pedesetih i početka šezdesetih godina prošlog veka.

10. Lejdi Meri (Dauntonska opatija, 2010)

foto: Profimedia

Ako ste samo bacili oko na seriju Dauntonska opatija, sigurno ste primetili haljine s početka dvadesetog veka. Lejdi Meri, ćerka Lorda Grejema osvojila nas je svojim haljinama, kaputima i naravno rukavicama, a o njenoj venčanici ćemo maštati još dugo.

11. Džesika Pirson (Odela, 2011)

foto: Profimedia

Serija koja je postala neverovatno popularna, posebno kada se saznalo da je glumica baš iz ove serije u vezi sa princom Harijem - Megan Markl. Ali ovde ne pričamo o njoj. Advokatska tematika i pregršt savršeno obučenih likova - s obzirom da se serija zove "Odela" ne bi ni smelo da bude drugačije. Muška odela su uglavnom s potpisom Toma Forda ali mi sada biramo ipak dame koje su ostavile traga u TV serijama. Žena koja se po svemu razlikuje od ostalih je u ovoj seriji je Džesika Pirson - vlasnica advokatske kancelarije koja svojim stilom oduševljava iz sezone u sezonu. Ovako bi svaka od nas želela da se oblači kada ide na posao, zar ne?

12. Kler Andervud (Kuća od karata, 2013)

foto: Profimedia

Kler Andervud, koji je maestralno odigrala Robin Rajt, donela je neku novu dozu perfekcionizma na male ekrane. Ona igra suprugu potpredsednika, a kasnije i predsednika Amerike. Odela i haljine s potpisom Zak Pozen, Akris i Lovren Skot, Kelvin Klajn i Đorđo Armani su na njoj izgledala kao salivena.

(Stil. Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs