Must have lista

12 obaveznih: Modni komadi koje će sve žene od stila nositi tokom leta! (FOTO)

Vraćaju se "vruće" pantalonice, a i još ponešto...

Moda
Autor:
12 obaveznih: Modni komadi koje će sve žene od stila nositi tokom leta! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Modni dizajneri su već kreirali "must have" listu ovog proleća i leta. Revije 100 najuticajnijih modnih dizajnera u proteklim mesecima već su postavile standarde za to šta će se nositi ovog proleća. Kao i svake godine, listaobaveznih modnih detalja je evoluirala i "prošetala se" kroz epohe. Neki od noviteta će vas možda iznenaditi.

1. Disko kragna

Potvrda da disko i Studio 54 nisu mrtvi je povratak čuvene disko kragne na modnu scenu. Modernizovana verzija, koja datira iz 60. godina, sada je sastavni deo kaputa, košulja i jakni koje je izbacio Lanvin, Salvatore Feragamo, Viktorija Bekam, Pako Raban i drugi dizajneri. Oni su se potrudili da modeli budu u kontrastnim bojama, kako bi kragna dodatno došla do izražaja.

Svaki njen izbor je dobro promišljen: Evo zašto Kejt Midlton najčešće viđamo u zelenoj boji!

2. Štrikana garderoba

Veoma ženstvene haljine, topovi, odela, bluze i lagani džemperi, koji podsećaju na nešto "iz bakinog ormara" definitivno su hit ove modne sezone. S obzirom na to koliko se modna industrija trudi da bude što održivija i smanji troškove, pravo je osveženje videti da plasiraju trend koji zahteva više vremena i ručne tehnike i koji se prenosi sa generacije na generaciju.

3. Vruće pantalonice

Za sve one kojima su nedostajali šorčići koji ne pokrivaju gotovo ništa – oni su ponovo apsolutni hit! Ovoga puta dizajneri su ih uparili sa oversajz bluzama, širokim belim košuljama, helankama za ispod ili čizmama do kolena. Od materijala najzastupljeniji su teksas, spandeks, pamuk, štrikane i koža.

4. Neonske boje

Ako volite da se izdvajate iz gomile, ona su boje koje su dizajneri predvideli za ovu sezonu za vas idealne. Neon pink, zelena, plava i žuta potpuni su hit ove sezone, a dizajneri su ih predvideli u vidu maksi haljina, dugih suknji, širokih bluza, kompleta suknja i sako i šorceva. Ukoliko je, pak, za vas neonska toaleta previše, uvek se možete opredeliti za neki od aksesoara u toj boji.

5 stajlinga u kojima ćete izgledati kao milion dolara: Ovako se nosi najženstveniji komad sezone! (FOTO)

5. Bermude za poslovnu ženu

Dizajneri su ovog proleća rešili da malo rasterete poslovne žene i umesto uskih pantalona koje su tradicionalno deo ženskog poslovnog odela, osmislili su "poslovne" bermude. Ravno krojene, do dužine kolena ili blago ispod, a boje su umerene – bela, krem, crna, teget, siva... Kako se i očekuje od poslovne žene, ali ima ih i u pastelnim tonovima – pink, boja kajsije i druge.

6. Top-grudnjak

Krop-topovi su definitivno "aut", a njihovo mesto zauzeli su topovi-grudnjaci (bra tops). Na revijama brendova Dior, Prada, Fendi i Živanši predstavljeni su u verzijama od satena, heklani, pamučni i od spandeksa, a što se boja tiče, dominiraju mirniji blanko dezeni i dezeni prošarani diskretnim printovima.

7. Maksi haljine sa efektom venčanice

Potpuni novitet ove sezone. Lagani krojevi, dopunjeni volumenom u vidu slojeva čipke, visokih nabranih kragni, slojevito krojene, od materijala poput pamuka, čipke, svile i tila, kao i kombinacije istih bili su predstavljeni na revijama brendova Dior, Aleksander Mekvin, Šanel... Uz haljine, dizajneri su za ovu sezonu predvideli i maksi suknje sa puno slojeva i volumena i sa visokim strukom.

Brižit Makron oborila sa nogu modne kritičare: Ovako se oblači prava dama! (FOTO)

8. "Tapet" print

Ovog proleća dizajneri su nas poštedeli cvetnih printova, a njihovo mesto zauzeo je „tapet“ print, koji podseća na tapete iz 60. i 70. godina prošlog veka. Kreacije odišu vintidž stilom, a dominiraju boje poput oker, bordo, maslinasto zelene i isprane plave. U „tapet“ stilu prestavljene su pretežno dugačke haljine, ali i po neka kratka halina i bluza.

9. Perje

Ako ste ljubitelj glamura, ovo će biti vaša modna sezona. Modna industrija nam je za ovo proleće, bar što se tiče večernjih izlazaka, poručila „da mala crna haljina jednostavno neće biti dovoljna“ i da će je zameniti haljine načinjene u celosti od perja ili sa detaljima od istog. Takođe, lansirani su topovi i bluze od perja, sa i bez rukava, u najrazličitijim bojama – od bele, preko crvene i plave, do pink i boje lavande.

10. Prsluci

U modi su ponovo i prsluci. Dizajneri su ih zamislili kao deo trodelnih odela, koja podsećaju krojem na muška, ali i samostalno. Od materijala preovladavaju lagana vuna, pamuk, svila, saten i koža, dok što se boja tiče dominiraju mirniji zemljani tonovi i klasična bela, crna i siva boja.

Ovo je najpoželjniji par obuće za leto: Model u kojem morate da pazite kako hodate! (FOTO)

11. Koža

Kao nezaobilazni trend ovog proleća uvrštena je u sve odevne predmete, od mantila, preko haljina i sukanja, do pantalona i šortceva. Kombinovana je sa čipkom i pamučnim detaljima, a primetne su, pored univerzalnih crne, braon, oker i sive - i jarke boje sa izraženim cvetnim printom.

12. Tufne

Manje ili veće, tufne su šara broj 1 ove sezone. Dizajneri su ih maksimalno plasirali na haljinama, ali tu su i bluze, tunike, košulje i suknje. Što se boja tiče, u pitanju su klasične bikolorne kombinacije poput crno-bele, crveno-crne i slično.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs