Zanimljivi rezultati istraživanja

Žensko telo: Šta se sve dešava tokom seksa

Ništa ne izaziva gađenje, mozak zapisuje svaki dodir, vagina se širi, a pri tom nema bola. Ovo su samo neke od reakcija ženskog tela na vrele dodire veštih muških prstiju i usana
Škola sexa
22:06h Autor:
Žensko telo: Šta se sve dešava tokom seksa
Foto: Thinkstock

Seks je pun iznenađenja, što nam iznova i iznova dokazuje nauka. Veliki broj istraživanja do sada je izneo na videlo mnoge zanimljive činjenice, ali se nedavno Univerzitet Kingston potrudio da nas još jednom iznenadi. Istraživano je na koji način reaguje žensko telo tokom seksa, kao i koje se sve promene dešavaju tokom seksi igara. Došli su do vrlo zanimljivih rezultata.

Ništa ne izaziva gađenjeTokom seksa ženama ne smetaju neprijatni mirisi poput znoja, jer u periodu najvećeg uzbuđenja ne primećuju neprijatne stvari.

Mozak zapisuje svaki dodirMnogo toga se dešava u vašem mozgu što ne možete ni da zamislite. Prilikom stimulacije vagine, grlića materice, klitorisa ili bradavica aktiviraju se različiti delovi mozga. S obzirom na to da je mozak najodgovorniji za uzbuđenje, stimulacija nekoliko oblasti odjednom dovodi do nezaboravnog vrhunca.

Širenje vagine

Kada se žena uzbudi, vagina se širi i priprema za penetraciju. Početna dužina vagine je oko 7 centimetara, što izgleda dosta plitko prilikom stavljanja tampona, ali kad se uzbudi materica se povlači i dužina vagine se povećava i do 12 centimetara.

Nema bolaPrilikom uzbuđenja ženski prag bola može značajno da se poveća. Iako je penetracija na taj način prijatnija, neki ljudi su se prilikom seksa ozbiljno povredili, a to su primetili tek nakon što se seks završio.

Promene na grudimaKao rezultat povećanog protoka krvi kroz ovo područje bradavice stoje uspravno i tamnije su nego inače. Osim toga, nekim ženama grudi se povećavaju od uzbuđenja.

CrveniloTemperatura lica i tela se povećava tokom seksualnog uzbuđenja, što objašnjava pojavu crvenila na licu i grudima žene tokom odnosa.

Relaksacija uma

Tokom orgazma um žene se relaksira. Deo mozga koji se aktivira u slučaju straha i anksioznosti, isključi se kad žena doživi orgazam. Prilikom orgazma čak su i pokreti tela nesvesni.

Aktivacija mišićaPrilikom orgazma pojavljuju se grčevi u mišićima nogu, ruku, vrata, trbuha i lica, a vagina se kontrahuje u intervalima.

Mokrenje može da sačekaKad žena doživi orgazam, njeno telo oslobađa antidiuretski hormon, zbog čega neće moći da mokri odmah nakon seksa. Ipak, ne treba odlagati odlazak u toalet predugo kako bi se sprečile bilo kakve mogućnosti nastanka infekcije mokraćnog sistema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs