Sve čari klasičnog seksa

Misionarska poza: Stara metoda za nove doživljaje

U moru novih, vrtoglavih i akrobatskih položaja u seksu, mnogi se uvek iznova vraćaju proverenoj misionarskoj pozi. Ona predstavlja klasiku u vođenju ljubavi i praktikovana je u vreme Egipćana, Grka i Rimljana
Škola sexa
23:14h
Misionarska poza: Stara metoda za nove doživljaje
Foto: Profimedia

Misionarska poza se smatra možda jednom od najprirodnijih položaja u seksu. Podrazumeva da žena leži na leđima razdvojenih nogu, dok je muškarac na njoj. Sama tehnika ukazuje na dominantnost jačeg pola, koja se ogleda u tome što on u svakom trenutku diktira tempo, intenzitet i dubinu penetracije. Slično je i kod psećeg položaja (doggy style).

Ova poza možda nije "najefikasnija" za ženu u kontekstu fizičkog zadovoljstva. Međutim, ukoliko vaš partner zauzme dobar ugao, i te kako može stimulisati vašu G tačku. U tome mu možete i vi pomoći, smeštajući se u položaj kakav vama najviše odgovara i u kome ćete moći da "uzmete" najviše od ove poze. Za intenzivniji seksualni doživljaj, stavite jastuk ispod vas. Kako biste što više stimulisali klitoris, tokom ovog čina ruke su vam slobodne, pa pređite u akciju.

Smatra se najboljom opcijom za prvo seksualno iskustvo jer je laka i prirodna. Za one romantičnije, ova klasična ljubavna igra omogućava gledanje oči u oči sa partnerom, što ostvaruje bliskost i poverenje. Dozvoljava i strasne, ali i nežne poljupce po licu, usnama, vratu i grudima. Vaše golo i usplamsalo telo jedino je što vaš muškarac u tom trenutku vidi, te ga takav pogled može dodatno uzbuditi.

Još jedna dobra stvar kod misionarskog položaja je to što ne zahteva puno snage, barem za ženu. Kada ste umorni, a vaš partner vas baš te večeri i te kako želi, ova poza je idealan izbor, pa ko zna, možda vam i povrati energiju, pa vas odvede do sasvim drugačijeg scenarija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs