Obratite pažnju

Idite polako, prvo pod tuš: 8 važnih stvari koje treba da znate o analnom seksu

Nedavna istraživanja pokazuju da analni seks proba jedna od tri osobe, sugerišući na to da se više žena nego ikada odlučuje da ga proba
Škola sexa
11:44h Autor:
Idite polako, prvo pod tuš: 8 važnih stvari koje treba da znate o analnom seksu
Foto: Shutterstock

Analni seks nikada nije bio manja tabu tema nego danas, ali je i dalje mnogo nedoumica. Nedavna istraživanja pokazuju da analni seks proba jedna od tri osobe, sugerišući na to da se više žena nego ikada odlučuje da ga proba. A ipak, kada se samo spomene "analni seks", u sobi punoj žena možete samo da posmatrate kako sve odbijaju da o njemu govore, prenosi Cosmopolitan.rs.

Istina je da analni seks prati loš glas. Svi su čuli neke horor priče od komšinicine najbolje drugarice, o njenoj sestri od tetke, o bolu i svim mogućim stvarima koje mogu da pođu naopako. Ali, ukoliko to uradite kako treba, analni seks može da bude veoma prijatan i da u njemu apsolutno uživate.

OVDE saznajte koja su najveća muška razočaranja u seksu.

Za početak razgovarajte o tome

Kao i kada je u pitanju bilo koji trik u spavaćoj sobi i analni seks je nešto o čemu treba da se razgovara pre nego što se upustite u to. Razgovarajte o svojim strahovima i očekivanjima sa vašim partnerima, budite sigurni da se nalazite na istoj stranici u toj priči kao i vaš partner. Ovo je zona u kojoj ne želite apsolutno nikakva iznenađenja.

OVDE saznajte odgovore na pet seksi pitanja - da li se vagina širi od previše seksa!

Prvo pod tušVećina žena u svojoj glavi ima neku gadnu sliku kada se radi o analnom seksu, sa jedne strane razumljivo, i to kako će se zapravo to odraziti na njihov seksualni život. Da biste se oslobodili tih predrasuda u glavi, idite pod tuš. Dugo tuširanje vrelom vodom koje će vam pomoći da se osećate bolje i „čistije.“

Ne preskačite predigru

Jedan od načina da ublažite ulazak u analni seks je dosta uzbuđenja pre samog čina. Kao jedan ili dva orgazma koji duboko pomažu da se opustite, što zauzvrat pomaže vašem zadnjem delu da se takođe opusti, i to umanjuje verovatnoću teže zadnje penetracije. Ohrabrite partnera da udvostruči redovnu dozu predigre.

OVDE saznajte koje su seks poze samo za iskusne igrače!

Ne zaboravite lubrikantAko ste u situaciji da započnete, dobra ideja je da imate lubrikant u rucu. Zapravo mnogo lubrikanta. I zapravo, uzmite još i još. Za razliku od regularnog seksa kada vagina proizvodi prirodni lubrikant, ovoga puta tako nešto ne postoji. Što više lubrikanta koristite biće vam prijatnije i lepše. Obavezni kondomi i lubrikant na bazi vide i ne plašite se da ga nanosite iznova. Više lubrikanta, bolji analni seks.

Idite polako

Mnogo muškaraca smatra da je najbolji način to „odjednom“ da se obavi. Ali bez obzira koliko lubrikanta koristite, morate da idete polako. Analni seks je kao ulazak u vreo đakuzi. Prvo tesirate koliko je voda vrela tokom predigre, a zatim polako ulazite u vodu dok se ne potopite celi. Samo kada se vaše telo polako navikava, moći ćete kasnije da uživate u vrelini.

OVDE saznajte kojih pet stvari svaki muškarac mora da zna kako bi zadovoljio partnerku.

Nemojte nikako da zaboravite da dišeteU prvih nekoliko trenutaka penetracije žene imaju tendenciju da zbog pritiska zadržavaju dah. To se manifestuje direktnim grčenjem mišića koji samo vode ka bolu. Dišite duboko i imajte fokus, oslobodite telo tenzije. Može vam se učiniti kao da vam se ide do toaleta, ali samo se opustite.

Nađite pravu pozu

Možda vam može izgledati prirodno da je on na vama – poznato, jednostavno, prijatno, zar ne? Grešite. Evo koje su tri optimalne poze za početnike:

- Dogi stajl dopušta vašem partneru laku penetraciju, ali i postavlja njega u potpunu kontrolu, što možda i nije najbolje za vas za početak.

- Devojka odozgo je zapravo možda najbolja poza za analni seks, jer omogućava vama da kontrolišete brzinu i dubinu penetracije, što je veoma važno za početnike.

OVDE otkrijte kojih 6 znakova ukazuju da žena želi seks!

- Položaj kašike je takođe sjajan izbor za početnike. Ona vam daje podeljenju kontrolu pokreta i veća je intimnost, što vam takođe može pomoći da se opustite.

Nemojte da ćutite

Vaš zadatak tokom čitavog tog procesa jeste da obraćate pažnju na to kako se osećate i da komuncirate sa partnerom. Ako vam je nešto neprijatno ili bolno, na vama je to da kažete. Pre, tokom, nakon - stalno komunicirajte o sopstvenim potrebama. U suprotnom on se može provoditi kao nikad u životu bez znanja da vama nimalo nije tako. On bi takođe trebao da bude predusetljiv i da vas sam pita kako se osećate, ali i da vam šapuće seksi stvari koje će vas održati na pravom putu.

OVDE otkrijte koje četiri poze od muškarca prave profesionalca u krevetu.

Vi ne morate da radite ništa što ne želite, a još manje da uopšte razmišljate o tome pod pritiskom. Ali ukoliko razmišljate da to uradite, sedite i detaljno se raspitajte i saznajte što više stvari o analnom seksu zajedno sa partnerom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs