Korisno znati

Da li je analni seks siguran?

Pre nego što se uputite u ovakve odnose, razmislite dobro kakve sve posledice može da vam donese ovo uživanje
Škola sexa
21:58h Autor:
Da li je analni seks siguran?
Foto: Shutterstock

Svi muškarci su bar jednom u životu pitali svoju lepšu polovinu da probaju analni seks. Neke su pristale, a neke su zbog straha odustale. Pre nego što se uputite u ovakve odnose, razmislite dobro kakve sve posledice može da vam donese ovo uživanje. Ukoliko budete pažljivi, dobićete samo obostrano uživanje.

Analni seks svakako spada u grupu najrizičnijih odnosa, a predstavlja penetraciju muškog polnog organa u analni kanal patnerke. Stoga, nije ni čudo što vaša partnerka redovno izbegava ovu vrstu odnosa. Verovatno joj kroz glavu prolazi i to da li će završiti u pelenama za odrasle ako se prepusti ovoj vrsti uživanja.

OVDE saznajte koja 4 mesta na ženskom telu bi muškarci trebalo da izbegavaju tokom seksa!

Da li analni seks dovodi do inkontinencije?

Ali odgovor je sasvim ohrabrujuć! Jer ugodan, komforan i pažljiv analni seks neće izazvati nikakva oštećenja na rektumu. I apsolutno je moguće uživati u analnom seksu, a da se ne završi u pelenama za odrasle. Teorijski gledano, čest i energičan alnalni seks može da dovede do oštećenja jer vrši pritisak na zadnjem delu vaginalnog zida, ali se u praksi još uvek nije pojavio takav slučaj. Tako da ohrabrite svoje dame, i koristite lubrikante na bazi vode koji će omogućiti lakši seks.

OVDE pročitajte vodič za analni seks pod tušem!

Rak analnog otvora

Analni seks nažalost, povećava rizik od analnog raka ali doprinosi i razvoju HPV virusa. Veća je verovatnoća da će se zbog analnog seksa razviti HPV nego rak. Uvek se zaštitite tokom analnog seksa jer HPV može da izazove analne bradavice.

Sve u svemu i žene i muškarci mogu da u živaju u ovoj vrsti seksa, samo je važno da mu se pristupi sa prave strane. Ukoliko ste uzeli u obzir sve mere zaštite i nagovorili svoju partnerku, ostaje vam samo da uživate!

Zašto su muškarci toliko opsednuti analnim seksom, saznajte OVDE!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs