Studija

Zapanjujuće: Potpuno neobičan način za postizanje ženskog orgazma!

Istraživanje koje je obuhvatalo 370 žena starosti od 18 do 63 godine, pokazalo je da žene mogu da postignu orgazam izvodeći određene vežbe
Škola sexa
22:32h Autor:
Zapanjujuće: Potpuno neobičan način za postizanje ženskog orgazma!
Foto: Shutterstock

Verovali ili ne, žene mogu da postignu orgazam izvodeći određene vežbe, navodi se u izveštaju objavljenom u magazinu o seksologiji Sexual and Relationship Therapy.

Naime, ovaj zaključak je donesen na temelju istraživanja koje je obuhvatalo 370 žena starosti od 18 do 63 godine, a koje su odgovarale na pitanja jesu li ikada iskusile vežbom indukovan orgazam ili vežbom indukovano seksualno zadovoljstvo.

Čak 40 odsto ispitanica priznale su da su iskusile i jednu i drugu pojavu više od deset puta tokom izvođenja vežbi, dok je 51,4 odsto ispitanica priznalo da su tokom izvođenja vežbi namenjenih razvijanju abdominalnih mišića iskusile orgazam!

Zatim, 26,5 odsto ispitanica priznalo je da su doživele seksualno iskustvo prilikom dizanja tegova, joge (20 odsto), vožnje bicikla (15,8 odsto), trčanja (13,2 odsto) i hodanja ili planinarenja (9.6 odsto).

"Ovi podaci su zanimljivi jer sugerišu da orgazam nije isključivo seksualni događaj. Podaci su nas, takođe, naučili ponešto o telesnim procesima koji dovode do ženskih orgazama", istakao je vođa ovog istraživanja.

U kojim još situacijama biste mogle da doživite ekstazu, a da to ni ne očekujete, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs