mnoga pitanja je muče

Ispovest zaljubljene devojke koju je izjedao crv sumnje: Možda ga život sa mnom uništava!

Svako od nas se nekad u životu suočio sa ljubavnim problemima i preispitivali svoje ponašanje u vezi, među takvima je i ova devojka

Ljubav i zavođenje
16:43h Autor:
Ispovest zaljubljene devojke koju je izjedao crv sumnje: Možda ga život sa mnom uništava!
Foto: Profimedia

Ljubav je najlepše i najdragocenije osećanje na svetu, ali ponekad se neki crv sumnje uvuče u ljude, pa preispituje svoja ili tuđa osećanja.

Jedna anonimna devojka se suočila sa takvim razmišljanjem, a njenu ispovest prenosimo u celosti.

"Sećam se kad sam prvi put čula izjavu : "Svaka čast tvom dečku!". Sećam se kako sam i ja zadovoljno pomislila – pa da, svaka mu čast što ima ovakvu žensku kraj sebe. A onda je došao nastavak izjave “…moj to nikad ne bi mogao”.

"Oprosti, što tvoj nikad ne bi mogao?", naivno sam upitala.

"Pa znaš, ono, ti si tako…otvorena. Nemoj se ljutiti, znaš šta hoću da kažem, nije njemu lako s tobom.", izjavila je anonimna devojka.

"Nisam se ljutila. Svako ima pravo na svoje mišljenje, kao što i ja imam pravo da mislim kako me nije briga za svačije mišljenje. Nastavila sam dalje, ali često bih čula slične komentare. I tako se odjednom crv sumnje uvukao u naš )život. Možda sam zaista užasna osoba s kojom je teško živeti. Možda sam sve ove godine zabijala glavu u pesak. I možda je napokon došlo vreme da se zapitam - šta mu ja tako grozno radim?

Vodič za mirnu bračnu luku: Ovo je ispovest žene koja je 12 godine u braku!

foto: Profimedia

Počela sam da posmatram cimerovo ponašanje, ali i vodim više računa o svom. Ujutro bih ga krišom merkala da vidim je li izgubio na kilaži. Nije mi se činilo da jeste, ali možda je život sa mnom uzeo danak negde drugde. Možda na njegovoj kosi? Jok, plavi uvojci su i dalje prisutni. Ok, nema fizičkih promena, ali možda pati na neki drugi način. Možda ostaje budan do kasno u noć ili potajno odlazi psihijatru. Možda ga život sa mnom uništava, a da to nisam ni primetila.

Sasvim je moguće kako je došlo vreme da promenim svoje ponašanje iz korena. Vreme je da se napokon „zatvorim“ i olakšam svom čoveku. Možda bih trebalo manje da ga opterećujem i ne delim toliko s njim svoje strahove i želje. Možda ne bi trebalo više da mi bude biti najbolji prijatelj, nego za utehu i savet treba da se okrenem drugima. Pati li kada se oslanjam na njega? Vrlo je moguće da bi trebalo manje da ga spominjem na društvenim mrežama, kako ne bi ljudi pomislili da je „papučar“. Možda je vreme da svom papučaru prestanem svako jutro da kuvam kafu. Verovatno bi trebalo da prestanem da pravim onaj glupi čizkejk koji toliko voli. Za jednu muškarčinu to je preslatko.

Svakako bi trebalo da prestanem da ga maltretiram s grubim rečima kao što su „volim te“, jer svi znamo kako to može upropastiti poštenog čoveka. Moguće da je došlo vreme da poslove podelimo na „muške“ i „ženske“.

Tako bih ga lišila svakodnevnog posla, a on bi se mogao potpuno posvetiti teškim polugodišnjim obavezama poput menjanja zimskih guma. Možda bih trebalo da budem manje nežna prema njemu, jer nije on tamo neki papučar koji ne može da podnese malo grubosti. Svakako bih trebalo da prestanem da se zabavljam, jer ne želim da ostane bez vazduha dok mi se smeje. Opasno je to. A čini mi se kako je došlo i vreme da prestanem da se sređujem za njega, jer to mi samo oduzima dragoceno vreme koje bi mogla da potrošim pripremajući mu sarmu. Verujem da bih trebalo da pripazm i na svoje izražavanje, kako i priliči dami i prepustim monopol nad psovkama. Možda je zaista došlo vreme da se uozbiljim i promenim grozno ponašanje.

Šta sam to uradila, gde sam tako strašno pogrešila? Ispovest ove majke otrezniće svakog roditelja!

foto: Shutterstock

A možda se i on nešto pita? Možda ga privlače žene dugog jezika s kojima se voli verbalno da se takmiči? Moguće da je bolesnik koji voli da ga žena zasmejava i raduje. Možda je papak koji uživa da čuje njeno mišljenje vezano za američke izbore ili jednostavno novi puding od vanile. Sasvim je moguće kako ga apsolutno zaboli du*e za društvene mreže i za to šta drugi misle. A verovatno je i ludak koji smatra kako su muškarci i žene jednaki. Možda ima suludi stav kako se pravi frajer uvek brine za svoju ženu. Kao i ona za njega. Svašta.

Možda smatra kako se samo slabići ne mogu nositi sa ženama koje izražavaju svoje mišljenje. Vrlo je moguće i da će svojoj devojci da kaže kad pretera s alkoholom i diskretno joj uzme čašu vina. A verovatno je i da se ona neće buniti, jer ipak nije toliko grozna kakvom je mnogi smatraju. Moguće je i da će slušati njene gluposti, reći joj da su to gluposti, te nastaviti slušati i dalje, jer je njoj to bitno. Možda misli kako pravi muškarci štite svoje žene i nikad ne viču na njih, pa čak ni kada one bukiraju pogrešne aviokarte za Japan.

Možda misli kako je lepo ugoditi svojoj devojci i ponekad istrpeti film sHju Grantom. A moguće da mu taj film i nije toliko grozan. Možda ima dve sestre i ne boji se ženskih suza. Možda se zaljubio u sve te grozne stvari na njoj i ne želi da se ona menja. Moguće je kako ga briga za tuđe brakove i smatra da samo teški papci komentišu tuđe veze. A moguće je i da mu je ona bojažljivo dala ovu kolumnu da pročita pre svih ostalih, a on je rekao:

„Baš si nas dobro opisala, samo šalji. I nek' si me podsetila da treba promeniti gume“.

Vaša veza je mirna luka: Ovih 5 znakova otkrivaju da ste pronašle sve što vam treba!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs