Istraživanje

Zašto žene vole visoke muškarce?

Istraživači su otrkrili da svaki dodatni centimetar na visinu muškarca povećava i šansu da će uspeti da izvede devojku na sastanak
Ljubav i zavođenje
02:26h
Zašto žene vole visoke muškarce?
Foto: Shutterstock

Kada je reč o onlajn zabavljanju koje je sve popularnije u svetu, podaci prikupljeni u ovom istraživanju pokazali su da muškarci često lažu o svojoj visini, pa su tako dame zakazivale sastanak sa dečkom visokim 1,80 metara, koji je zapravo znatno niži. Ipak, studija je pokazala i da oni imaju “opravdanje” zašto to rade – jer žene više vole visoke muškarce.

Podaci prikupljeni na sajtu za onlajn zabavljanje AYI.com otkrili su da je visina izuzetno važan kriterijum po kome devojke odlučuju da li će nekome pružiti šansu.

Istraživači su analizirali više od 80.000 razmenjenih poruka između korisnika raznih sajtova za onlajn zabavljanje. Tom prilikom, otrkrili su da svaki dodatni centimetar na visinu muškarca povećava i šansu da će uspeti da izvede devojku na sastanak, pa je tako mnogo više devojaka kontaktiralo visoke muškarce. S druge strane, dame su pokazale manje interesovanje za niže muškarce.

Nakon sprovedene studije, istraživači su došli do zaključka da je visina muškarca koju žene smatraju idealnom oko 1,80 metara. Momci te visine koji su korisnici sajtova za onlajn zabavljanje kontaktirani su u proseku 33 odsto puta više, u odnosu na niže muškarce.

Ipak, dame ne vole ni previše visoke muškarce i uglavnom će ih izbegavati. Oni koji su visoki oko 1,95 metara kontaktirani su 24 odsto manje od strane devojaka.

Statistika pokazuje da će devojke “odmeriti” muškarca koristeći se podacima sa njegovom profila na ovim sajtovima, kao i da mu uopšte neće pružiti šansu ukoliko je previše nizak.

Zašto je damama toliko važna visina?

“Ima nešto posebno uzbudljivo kod visokih muškaraca. Oni imaju veći potencijal da budu vođe, imaju daleko više samopouzdanja i uglavnom nisu ljubororni na druge muškarce“, objasnila je psiholog Susan Krauss.

To nije nikakvo pravilo, ali ako malo bolje pogledate, u većini parova muškarac je viši od devojke barem za centimetar.

“Kada je reč o ljubavnim vezama, visoki muškarci su atraktivniji zato što devojke smatraju da će oni zbog toga bolje čuvati porodicu i voditi računa o njoj“, rekla je Krauss.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs