Muževan detalj na licu

4 razloga zašto žene vole bradate i brkate muškarce

Brada i brkovi su nekada bili simbol moći, ali se dlake na licu povezuju i sa mudrošću i zrelošću
Ljubav i zavođenje
00:06h Autor:
4 razloga zašto žene vole bradate i brkate muškarce
Foto: Beta

Brkovi su vrlo muževan detalj na licu nadopunjen bradom koji ima vrlo bogatu i moćnu istroriju muževnosti. Otkrivamo nekoliko činjenica o muškoj bradi i brkovima i njihovom uticaju na žene.Istorija brade i brkova S obzirom da se trendovi menjaju velikom brzinom samo je pitanje vremena kada će se istorija ponoviti. Naime, brada i brkovi nekada su bili simbol moći. U srednjem veku je tako postojalo nepisano pravilo koje govori da je dotaknuti bradu drugog muškarca bila velika uvreda. Isto tako gotovo da nije postojao kralj koji se nije dičio svojim dugim dlakama na licu.

Bradati i brkati muškarci opasni igračiJedno istraživanje je pokazalo da 98 odsto muškaraca sa Forbsove liste 100 najbogatijih nema bradu. Ali, isto tako čak 98 odsto svetskih motorista, kauboja, ratnika i ostalih "opasnih momaka" ima ili je imalo bradu ili brkove. S obzirom na to da žene vole opasne momke, ne moramo više ništa reći...

Moć bradatih muškaracaNekada je muškarac s bradom bio simbol mudrosti. Naučnici tvrde da ta činjenica pije vodu i dan danas. Naime, istraživanje je pokazalo da žene u kriznim situacijama imaju više poverenja u bradate i brkate muškarce. Nučnici taj fenomen povezuju sa mudrošću i zrelošću koje simbolizuju dlake na licu.Trodnevna bradaIstraživanje je pokazalo da žene "padaju" na trodnevnu bradicu kakvu obožava da nosi Džordž Kluni (George Clooney) i smatraju da je jako seksi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs