Istraživanje pokazalo

Kec u rukavu: Ova muška osobina osvaja svaku ženu!

Kada se muškarac trudi da bude duhovit, a žena na njegove pokušaje reaguje iskrenim osmehom, velika je verovatnoća da će ona hteti da ga bolje upozna
Ljubav i zavođenje
23:38h Autor:
Kec u rukavu: Ova muška osobina osvaja svaku ženu!
Foto: Shutterstock

Kada je u pitanju veza, muškarci i žene imaju slične ili iste želje. Ali, kada govorimo o privlačnosti, postoji jedna muška osobina kojoj ne može da odoli gotovo nijedna žena.

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu “Evolutionary Psychology” objasnilo je neke od večnih dilema kada je reč o muško-ženskoj privlačnosti.

Prvi deo testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje su posmatrale profile (fotografije i kratke video snimke) 100 nepoznatih osoba, pa na osnovu toga da odluče koje osobe su im najprivlačnije. Rezultati su dali vrlo jasne odgovore – osobe koje su se najviše smejale i bile duhovite privukle su najviše pažnje.

Drugi deo istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba između 20 i 30 godina.

Svaka žena provela je 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja i nakon toga odlučile su koji od njih je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidele. Iako su odgovori bili vrlo različiti, stručnjaci su zaključili kako su muškarci koji su se trudili da budu duhoviti, kod žena dobili najpozitivnije kritike. Isto tako, istraživanje nije povezalo duhovitost i inteligenciju.

Iako u ovoj priči faktor poput fizičke privlačnosti i te kako igra ulogu, zaključak istraživanja zapravo je bio vrlo jednostavan – kada muškarac pokušava da ispadne duhovit, a žena na njegove pokušaje reaguje iskrenim osmehom, velika je verovatnoća da će ga ona hteti da ga bolje upozna. Ako se čak oboje ugodno smeju, velika je verovatnoća da će se odnos razviti u nešto više.

7 stvari koje mudra žena nikada ne traži od muškarca!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs