LJUBAVNI SAVETI

Primenite ovo odmah: 12 saveta parova u najsrećnijim vezama!

Želite dugu i srećnu vezu? Učite od parova čije veze traju večno
Ljubav i zavođenje
18:48h Autor:
Primenite ovo odmah: 12 saveta parova u najsrećnijim vezama!
Foto: Shutterstock

Svi znamo da na ljubavnoj vezi mora da se radi. Ona zahteva vreme i postoji određeni modeli ponašanja koji mogu pomoći parovima da izgrade zdravu vezu, piše sajt Cosmopolitan.rs.

U nastavku pročitajte i otkrijte 12 tajni najsrećnijih parova kako da imate zdravu i srećnu vezu:

1. Imaju redovno seks

Iako seks ne definiše jednu vezu, on je svakako izuzetno važan deo nje. Kada smo već kod ove teme, hajde da odmah razbijemo mit o "redovnom seksu". Šta uopšte znači imati redovan seks? Ko zna i koga briga! Neko je, negde, postavio teoriju da se za parove koji imaju seks dva puta nedeljno smatra da svoje potrebe obavljaju redovno. Vi ga, ipak, imajte pet puta dnevno, jednom nedeljno, dva puta mesečno ili kad god da vi želite da ga imate i ne dozvolite da vam iko govori šta je prava mera, a šta nije.

2. Radoznali su

Parovi koji su radoznali i interesuju se za partnera biće takvi dokle god da ta veza traje. Oni postavljaju pitanja i spremni su da isprobaju drugačije i nove stvari.Da li se sećate početka? Da li se sećate kako ste bili uzbuđeni dok ste isprobavali nove stvari zajedno, bili radoznali i učili o životu i interesovanjima partnera? Da li radite stvari koje predstavljaju novinu u vašem odnosu?

3. Iskreni su jedno prema drugom

Za diskusiju, naravno. Parovi diskutuju, svađaju se ili ne mogu da postignu dogovor. Oni govore o stvarima koje su za njih važne. Sposobnost komuniciranja je od velikog značaja i ona dolazi prirodno, dozvolite sebi da iznesete sve ono što mislite i saslušajte šta ono drugo ima da kaže, napravite kompromis ili priznajte svoju grešku.

4. Nisu uvek "na mreži"

Oni ulažu velike napore da ostanu povezani, ali shvataju da nije uvek neophodno biti konstantno dostupan partneru. Televizor, kompjuter, smartfon i vreme koje provode odvojeno od partnera može mnogo doprineti kvalitetu odnosa. Jednostavno, u toku dana priuštite sebi odmor i uživajte u vremenu koje provodite sami sa sobom.

5. Imaju sopstveni prostor

Oni vreme dele na ono kada su jedno sa drugim i ono kada su odvojeni. I to je neophodno. Ukoliko par provodi previše vremena zajedno, može se desiti da izgube sopstveni identitet i svoju individualnost.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

6. Imaju hobije

Kreću se i razvijaju nova interesovanja. Individualni hobiji pomažu da se osećate zadovoljno i ispunjeno radeći nešto što volite. Parovi koji prate svoje unutrašnje snove i napreduju u stvarima koje žele da nauče mnogo su zadovoljniji i to se, svakako, odražava i na kvalitet veze u kojoj su.

7. Ne prećutkuju stvari

Da se razumemo, svi mi imamo nešto da sakrijemo od partnera. Neko to može spakovati u jedan kofer, neko u neseser, a neko za sobom vuče set od 4 velika kofera. Ako sami nosite ceo set, zatražite pomoć svog partnera, recite mu kroz šta prolazite i videćete kako će ti koferi postajati sve lakši i lakši.

8. Dozvoljavaju sebi da pogreše

Svi smo mi ranjivi. Pravimo greške i radimo gluposti. Hajde da prihvatimo to i krenemo dalje.

9. Zajedno rastu

Zdrav odnos uvek raste i razvija se. Oni ulažu napore da postanu bolje osobe i pružaju partneru od sebe ono najbolje što imaju. Setite se ranijih stadijuma veze kada ste ulagali dosta vremena u to da izgledate savršeno u svakom trenutku? Da, potpuno pogrešno ulaganje energije.

10. Oni su plima i oseka

Parovi koji priznaju da njihov odnos prolazi kroz plime i oseke i to je ključni pokazatelj da par razvija zdravu vezu. Ne postoje dve indentične veze, a kvalitetne veze se ne fokusiraju na negativne stvari i sposobne su da prepoznaju i suoče se sa njima kada do njih dođe.

11. Prave planove

Svaka osoba može napraviti listu pozitivnih stvari koje voli kod svog partnera. Oni mogu otvoreno govoriti o onome što im smeta isto onoliko koliko mogu da govore o stvarima koje vole kod onog drugog.

12. Znaju za "faktor sreće"

Postoji ljudi koji sopstvenu sreću definišu kroz odnos sa partnerom. To je uvek pogrešno. Svakako, lepo je kada vas partner čini srećnim, ali bi to trebala da bude sekundarna stvar u odnosu na ono kako se osećate iznutra.

Sa sajta Cosmopolitan pročitajte:

ON SE NIKADA NEĆE SMIRITI : 5 znakova da mu nisi jedina

ASTRO LJUBAV: Kakvi muškarci padaju na vaš horoskopski znak?

OVAKO GA NEĆETE OSVOJITI PONOVO: 5 stvari zbog kojih vam se neće vratiti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs