Da li se slažete?

Izazov broj 1 u svakoj vezi: Od ovoga zavisi da li ćete opstati, a nisu novac i seks!

Britanski terapeuti za veze otkrili su koji je najveći problem sa kojim se parovi suočavaju
Ljubav i zavođenje
08:58h Autor:
Izazov broj 1 u svakoj vezi: Od ovoga zavisi da li ćete opstati, a nisu novac i seks!
Foto: Profimedia

Britanski terapeuti za veze otkrili su za “Hafington post” koji je najveći izazov sa kojim se svakodnevno suočavaju u svojoj profesiji.

Uprkos tome što vi i vaš partner možda ne krijete obilje tajni poput gospodina i gospođe Smit, velika je verovatnoća da još uvek niste ustanovili kako da na pravi način razgovarate jedno s drugim.

Naime, problem broj jedan u vezama je definitivno – komunikacija.

"U to spada i kako se raspravljati sa partnerom, a da ne zapretite da ćete ga ostaviti, kao i svest o tome da su oni obrasci ponašanja koji vas sada nerviraju oduvek bili prisutni, a vi ste ih možda ranije čak smatrali i simpatičnim. Ključ opstanka veze je deifnitivno efektivna komunikacija", navodi psihoterapeut Laura Jang.

Nakon loše komunikacije sledi nedostatak zabave (zajedničko gledanje televizora se ne računa), nedostatak vremena za partnera, bezosećajnost / nezainteresovanost ili previše osećajnosti (ponekad je suviše teško ostvariti taj istančan balans), preterana zavisnost od partnera, kao i gubljenje osećaja sopstvenog čvrstog identiteta – iako ste u vezi, morate upamtiti da ste vi i vaš partner pre svega dve zasebne ličnosti.

Ostavila verenika zbog njega: Nakon godinu dana život joj se pretvorio u pakao!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs