Da li ste među njima?

Postoji 4 tipa parova: Samo jedan od njih traje zauvek!

Devetomesečno istraživanje dalo je zanimljive rezultate
Ljubav i zavođenje
23:54h Autor:
Postoji 4 tipa parova: Samo jedan od njih traje zauvek!
Foto: Profimedia

Ova vas vest će vas utešiti ili obeshrabriti, u zavisnosti od toga u kojem broju prepoznajete sebe i partnera!

Naime, jedno istraživanje je otkrilo da samo jedan tip parova od ukupno 4 koja postoje ima predispozicije da traje zauvek.

Brajan Ogolski sa Univerziteta Ilinois sproveo je studiju nad 376 nevenčanih parova u srednjim dvadesetim godinama, a prilikom istraživanja usredsredio se na parove kao zajednicu, a ne na individue koje čine par.

Fokus interesa bila je želja za brakom koja je praćena kroz devet meseci, a koja se naravno menjala u zavisnosti od toga da li se par svađa u nekom trenutku i od ličnih međusobnih razlika.

Na temelju proučavanja, Ogolski je došao do zaključka da postoje 4 tipa parova:

1. Dramatični (parovi koji provode manje vremena zajedno, pa imaju mnogo uspona i padova);

2. Begunci od konflikata (parovi koji prvenstveno cene svog partnera u svakoj situaciji i svakom pogledu i kod kojih se vreme koje provode zajedno menja);

Ljubavni horoskop za jul: Jednom znaku predstoje samo svađe i nesporazumi!

Foto: Thinkstcok
Foto: Thinkstcok

3. Društveno angažovani (parovi koji redovno komuniciraju putem društvenih mreža);

4. Fokusirani na partnera (parovi koji se najčešće svađaju, ali imaju stabilniju vezu od dramatičnih parova).Čak 34% parova su dramatični, njih 30% su oni koji su fokusirani na partnera, društveno angažovanih je 19%, a najmanje je onih koji beže od konflikata, tek 12%.

Nakon devet meseci koliko je studija trajala, Ogolski je došao do zaključka da najveću verovatnoću za raskid imaju dramatični parovi, kod društveno angažovanih se želja za brakom tokom meseci nije značajno menjala, kod parova koji beže od konflikata želja za brakom bila je u padu, a oni koji su fokusirani na partnera, pokazalo se, imaju najveće šanse da njihova ljubav potraje dugo.

Rezultati zaista imaju smisla, budući da neprestani usponi i padovi kod dramatičnih parova pre ili kasnije zbog nedostatka stabilnosti mogu dovesti samo do jednog. Ali, ako vam je partner važniji od bilo čega i bilo koga drugog na svetu, to je svakako mnogo zdravija situacija od one u kojoj provodite jako malo vremena zajedno, radite po ceo dan ili svoje prijatelje viđate više nego njega.

Dakle, svi vi koji ste se pronašli pod brojem 4, čestitamo vam! Na pravom ste putu da živite srećno do kraja života!

Radi 100%: Žene, ovim ćete zaludeti svakog muškarca!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs