Veliko Ne

Ako želite da potraje: 6 zabranjenih stvari u vezi!

Ako uđete u vezu sa mislima o tome da ta veza neće imati budućnost, onda je stvarno i neće imati
Ljubav i zavođenje
11:58h Autor:
Ako želite da potraje: 6 zabranjenih stvari u vezi!
Foto: Shutterstock

Svako teži da ima uspešnu i stabilnu vezu, ali ponekad ni sami ne znamo šta je to što je našu vezu poljuljalo, piše Cosmopolitan.rs.

Pročitajte kojih 6 stvari treba da izbegavate ako želite da vaša veza ima budućnost!

1. Ne verujete da ćete uspeti

Ako uđete u vezu sa mislima o tome da ta veza neće imati budućnost, onda je ona stvarno i neće imati. Svaki put kada vam veza ne izgleda savršeno, onako kako ste je vi zamislili, pomislićete kako ste bili u pravu. Ako zaista verujete da vaša veza neće potrajati, onda je realnost takva da ćete sve pozitivno sabotirati, kako bi se pokazalo da ste bili u pravu. Vi ćete stalno testirati svog partnera da vidite koliko vašeg lošeg ponašanja može da toleriše, pre nego što vas konačno ne ostavi, a vi ćete i tad u sebi pomisliti: Znala sam da ovo nigde nije vodilo. Ako ste ovo vi, ne idite na sastanak dok ne počnete da verujete da vaša veza može da uspe.

2. Skrivanje osećanja

Iako ste nervozni, povređeni ili tužni, kada vas partner pita šta nije u redu sa vama, vi odgovarate ništa. Kasnije dan provedete u ćutanju ili u svađi. Takvo ponašanje je detinjasto i glupo, a često igranje ovih igrica ubija vašu vezu. Ako se često ovako ponašate, onda će partner prestati da traži razlog vašeg nezadovoljstva i polako će odustati od vas. Umesto što igrate igrice, razgovarajte jedno sa drugim, objasnite, saslušajte i pokušajte da pronađete rešenje. Probajte da se rešite gneva i ljutnje, jer to su dve opasne i manipulativne emocije koje mogu vaš odnos sa partnerom potpuno da unište.

Oni su se promenili na ovih 5 načina, i ponosni su zbog toga: Tajne srećnih parova!

3. Mislite da je ljubav dovoljna

Parovi koji su dugo zajedno i koji su prošli zajedno i dobro i loše, jako su vezani jedno za drugo i između njih postoji nešto više od ljubavi. Osobe koje su u takvoj vezi godinama, zaista vole puno svog partnera. Međutim, za uspešnu vezu nije samo dovoljno voleti svog partnera. Ljubav se vrti i oko atraktivnosti, posvećenosti, darivanja, ali i sklonosti prema radosti, poštovanju i zabavi. Ljubav nije samo u tome da svom partneru svakodnevno ponavljate da ga volite, već i da to mnogim delima pokažete.

4. Prestanite da budete ljubomorni

Ako muškarcu već na prvom sastanku ne verujete i mislite da će vas prevariti prvom prilikom, onda na drugi nemojte ni da idete. Postoje i slučajevi kada vam on izgleda pouzdano i verno, ali vi imate problem da mu verujete zbog neverstva iz prošlosti. Onda pokušajte da svoju nesigurnost odbacite i da pružite parteru poštovanje, pre nego što vaš odnos ne uništi ljubomora. Sa druge strane, ako ste u vezi sa osobom koja je ljubomorna, a vi ne želite da se pravdate, onda završite sa tom osobom. Ljubomora nije znak ljubavi, već posesivnosti i ponižavanja. Dugotrajni odnosi su usidreni u poverenju, pokušajte i vi da usidrite vaš.

Ako vam ovo uradi, znači da je 100% zaljubljen: Muški postupci koji govore Volim te!

5. Prihvatanje partnera koji ne ispunjava vaše kriterijume

Veze se održavaju na jednakim balansima moći. To znači da se svako trudi da dopuni ono što partneru nedostaje. Kada prihvatite nekoga ko ne ispunjava (ni blizu) ono što želite, vi pokušavate takve misli da potisnete. Takvo skrivanje osećanja nikome nije sreću donelo. Bolje je da kažete partneru ono što mislite i osećate, nego da i sebe i njega mučite. Uspešni parovi opstaju jer oboje poštuju vrednosti jedno drugog.

6. Želite da vas neko usreći

Ako mislite da sami sebi niste dovoljni i da vam je potrebna osoba koja vas može usrećiti, onda prestanite da je čekate, već počnite na sebi da radite i ona će se tad sama pojaviti. Pronađite prijatelje, više se trudite na poslu, putujte, budite u formi, hranite se zdravo i budite srećni. Osoba koju tražite sigurno ne želi pored sebe nesrećnog, namrgodjenog ili očajnog partnera. Što se više budete brinuli o sebi i osećali ispunjeno, više će ljudi želeti da provodi vreme sa vama. Vreme je da odustanete od ponašanja koje mogu stvoriti disfunkcionalnu vezu, već počnite da privlačite ljude koji vas vole i žele da budu sa vama iz pravih razloga.

Osvojite ga romantičnom večerom: 7 pravila za savršeno veče za dvoje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs