U kakvoj ste vezi?

Navika, strah od samoće ili prava ljubav: Ovo su glavne razlike!

Kada ste zaljubljeni, ne morate da vidite partnera kako biste se osećali dobro i sigurno
Ljubav i zavođenje
01:20h Autor:
Navika, strah od samoće ili prava ljubav: Ovo su glavne razlike!
Foto: Shutterstock

Svi mi imamo one prijatelje koji ulaze iz veze u vezu i svaki put oni tvrde da je to prava ljubav. Ipak, ova konstatacija često u nama budi dilemu jer šta ako je taj osećaj ljubavi pogrešan? Šta ako imate strah od samoće, pa svakog ko uspe malo da vam se približi vi osećate kao srodnu dušu?

Mi ne možemo da odgovorimo na pitanje da li je vaša ljubav stvarna ili maskirana strahom, ali vam zato preporučujemo da pogledate znakove koji će vam pomoći da realno sagledate vaš odnos.

On je vaš za ceo život upravo zbog ovoga: Nikad vas neće prevariti!

1. Ljubav je strastvena dok je vezanost apatična

Kažu da je najbliži osećaj ljubavi mržnja, što objašnjava zašto se nakon raskida sva lepa i nesebična ljubav pretvara u užasan i neobjašnjiv osećaj mržnje. Kada ste samo vezani za nekoga, nikada nećete biti u stanju da se razbesnite toliko. Na momente možete postati paranoični, anksiozni i iritirani trenutnim problem, ali sigurno nećete dozvoliti tim osećanjima da naprave zabunu u vašoj glavi i da vas dovedu do osećanja mržnje.

2. Ljubav je nesebična dok je vezanost egocentrična

Kada ste zaljubljeni, uvek na umu imate potrebe druge osobe. Po prvi put u svom životu želite da postavite potrebe druge osobe na prvo mesto, umesto isključivo svojih. Kada je reč o čistoj vezanosti, vi samo želite da neko bude uvek tu za vas. Vi ne pazite na njega ili nju-već tražite sve za sebe. Jedini razlog zašto kupujete novu posteljinu jeste samo da ne spavate više sami. Iza svega što uradite za njega se uvek krije neka vrsta zadovoljenja vaših potreba.

Fatalne za muški pol: Žene u ovom horoskopskom znaku su zavodnice bez premca!

3. Ljubav zahteva stalni trud dok je vezanost statična i prazna

Prava ljubav nikada nije laka. Možda biste na prvi pogled pomislili da jeste zato što je ljubav čista i lepa, ali sve što je intezivno i utiče na promenu života, zahteva trud i ulaganje. Sve vreme mora da se neguje. Kod vezanosti situacija je totalno drugačija. U ovoj vrsti veze, ne postoji ništa što treba da se hrani i raste, sve se svodi na broj viđanja u toku nedelje. Ta soba vam dođe kao trenutno rešenje. Dakle vezanost ne raste, ne cveta niti prelazi na viši nivo.

4. Ljubav podrazumeva oslobađanje, a vezanost posesivnost

Kada ste zaljubljeni, ne morate da vidite partnera kako biste se osećali dobro i sigurno. Vi zapravo ne treba da budete sa tom osobom kako biste razumeli kako se ona oseća. Nikada ne razmišljate o njenim osećanjima i nikada niste ljubomorni. Kada je reč o vezanosti, vi nikada niste 100 odsto sigurni u partnerova osećanja i jedini trenutak kada se osećate sigurno jeste kada ste sa njim. Kada ste razdvojeni, javlja vam se gomila pitanja šta sada radi, sa kim je i sl.

Uvek će oženiti opasnicu: Evo zašto muškarci ostavljaju dobre devojke!

5. Ljubav budi snagu, a vezanost osećanje nadmoći

Samo prava ljubav može toliko da vas osnaži da vam se čini da možete da uradite sve što poželite. Ona vam daje novi osećaj slobode i priliv ogromne energije. Osećate se živim i spremnim da osvojite svet. Kod odsustva ljubavi i puke vezanosti, javlja se sasvim drugi osećaj - dominacije i borbe za vlašću. Vi želite da se uverite da ste vi ona osoba u vezi koja neće biti ostavljena. Vi ste ona osoba koja vuče konce i vi ste onaj ko drži ključeve od lisica.

6. Ljubav je bezvremena dok je vezanost vremenski ograničena

Kada ste zaljubljeni i reč je o pravoj i čistoj ljubavi - to je to. Bez obzira da li je veza uspela ili ne, ta osoba će uvek biti ljubav bašeg života. Vezanost ne funkcioniše tako. Ona je uvek ograničena na neki rok ili je na standby, u zavisnosti od veze do veze. U svakom slučaju ona nema budućnost i osuđena je na propast.

Šarm žene Vage kao najjače oružje: Evo zašto muškarci lude za njom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs