Samo polako

Srodna duša može da vas uništi: Ne idealizujte svoju vezu!

Izrazi poput "on je moja srodna duša" ili "mi smo jednostavno stvoreni jedno za drugo" na prvu loptu zvuče kao san svakog srećnog para, ali taj san vrlo brzo može da se pretvori u noćnu moru
Ljubav i zavođenje
09:28h Autor:
Srodna duša može da vas uništi: Ne idealizujte svoju vezu!
Foto: Shutterstock

Savršen par je izraz koji je lepo čuti kada drugi pričaju o vašoj vezi, ali nažalost, upravo je taj izraz zaslužan za mnoge probleme u vezama. Istraživanje Univerziteta u Torontu je pokazalo da se idealizovanje veze često parovima obije o glavu.

Koji su mitovi o srodnoj duši saznajte OVDE.

Izrazi poput "on je moja srodna duša" ili "mi smo jednostavno stvoreni jedno za drugo" na prvu loptu zvuče kao san svakog srećnog para, ali taj san vrlo brzo može da se pretvori u noćnu moru. Naučno objašnjenje kaže ovako:

"Nedavna istraživanja su pokazala da su upravo parovi koji sebe nazivaju savršenima ili presrećnima osuđeni na propast kada je u pitanju dugoročna veza. Takvim idealizovanjem stvaramo veliki pritisak, a prvobitnu hemiju zbog koje nastaju iluzije da je neko savršen par brzo menja realnost, s kojom parovi koji su živeli u zabludi jednostavno ne mogu da se nose."

Kako izgleda put do partnera za ceo život pročitajte OVDE.

U prevodu - ako ste jedan od onih parova koji nakon nedelju dana veze imaju ogromne izlive ljubavi, velike su šanse da će ta ljubav brzo da se ugasi. Ovo je loša vest za sve parove koji se ponose konstantnim javnim izjavama ljubavi (pogotovo na Fejsbuku) - istraživanja pokazuju da je to sve samo velika predstava za javnost u kojoj najviše uživa par, a jednom kada se hemija smiri i kad par shvati da je realnost manje idealna, obe strane počinju da zameraju jer su zbog velikih očekivanja ostale razočarane. Manje je očigledno više i kada je ljubav u pitanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs