Različiti pogledi muškaraca i žena

Da li je prevara i kada nema fizičkog kontakta?

Emocionalnu povezanost partnera sa nekim koga je upoznao na internetu 75 odsto žena smatra prevarom bez obzira što nije bilo fizičkog kontakta, a isto misli i oko 50 odsto muškaraca
Ljubav i zavođenje
01:22h Autor:
Da li je prevara i kada nema fizičkog kontakta?
Foto: Shutterstock

Daily Mail piše da oko 85 odsto žena i 74 odsto muškaraca smatra kako je flert preko poruka kao i razmenjivanje golišavih fotografija ili eksplicitnih poruka seksualnog sadržaja siguran put za ugrožavanje veze.

Više od dve trećine njih slaže se da je to oblik prevare, čak i ako nije bilo nikakvog fizičkog kontakta, pokazala je studija Huffington Post-a koja obuhvata više od 1.000 ljudi.Ipak, rezultati istraživanja pokazali su da ljudi u zavisnosti od pola vrlo različito definišu prevaru. Većina muškaraca čak ni poljubac u usta ne smatra prevarom, a 60 odsto njih ne bi to nazvalo prevarom sve dok poljubac ne uključuje jezik. Da poljubac u usta nije prevara misli 34 odsto žena.

Pripadnice lepšeg pola češće imaju dvostruke kriterijume po pogledu prevare. Njih 70 odsto smatra da je prevara partnerovo emocionalno zbližavanje s drugom ženom, dok bi tek 50 odsto njih to smatralo prevarom ako to same učine.Muškarci su u tome dosledniji i emocionalno zbližavanje prevarom smatra 50 odsto njih ako to čini partnerka, a 44 odsto njih ako to čine sami.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs