Šokantna tajna

Nakon 2 godine veze kao iz bajke, savršenog verenika sam ostavila pred oltarom: Zar je to muškarac za kojeg treba da se udam?

Kada sam se popela do stana, ispod ulaznih vrata sam zatekla presavijeni komad papira...

Ljubav i zavođenje
Autor:
Nakon 2 godine veze kao iz bajke, savršenog verenika sam ostavila pred oltarom: Zar je to muškarac za kojeg treba da se udam?
Ilustracija, Foto: Shutterstock

"Bila sam sama gotovo tri godine kada je Kris, gotovo bukvalno, uplovio u moj život. Stajala sam na pristaništu u Sidneju čekajući trajekt, kada je brod pun momaka koji su slavili momačko veče, pristao, a Kris sišao sa njega.

On je bio sve što sam želela od partnera – visok, atletske građe, preplanulog tena i stalno nasmejan. Kada je prišao da uzme moj broj, jedva sam uspela da ga ukucam dovoljno brzo u njegov telefon.

Vihorska romansa

Poslao mi je poruku kasnije tog popodneva i odmah sutradan smo se našli na doručku, na plaži Bondi . Od tada smo bili nerazdvojni. Odveo me je nakon dve nedelje u dolinu Hanter u Australiji, kako bih upoznala njegove roditelje, a tri meseca kasnije preselio se u moj stan.

Sve je bilo savršeno, tako da sam bila presrećna kada me je zaprosio, gotovo godinu dana od prvog susreta. Istog trena smo, puni entuzijazma, počeli da planiramo naše venčanje, koje je trebalo da se održa narednog avgusta, za samo devet meseci.

Veliki dan

Kao da nije prošao ni trenutak, a već je stigao dan venčanja. Poljubila sam Krisa dok je sedao u auto i išao u hotel da se sprema sa deverima, i uputila sam se nazad u stan, kako bih pripremila sve za dolazak šminkera, koji je trebalo da se pojavi svake sekunde.

Kada sam se popela do stana, ispod ulaznih vrata sam zatekla presavijeni komad papira.

Šta da radi muž kada supruga odluči da se razvede?

foto: Shutterstock

Mislila sam da je to još jedan reklamni letak za parno pranje tepiha ili šetanje pasa, međutim, taj komad papira mi je zauvek promenio život.

Bila je to rukom napisana poruka

Još uvek ne znam ko ju je napisao, ali bih želela da mogu da mu zahvalim. Spasao me je velikog bola. U poruci je pisalo da bi trebalo da potražim određeno ime na Fejsbuku i da bih u tom slučaju mogla da razmotrim odluku o venčanju.

Tog trenutka je jedan deo mene znao da neću hodati do oltara tog dana. Zgrabila sam laptop i ukucala ime. Pronašla sam profil čoveka kojeg nisam poznavala, ali koji je izgledao veoma poznato. To je bio Kris. Ne samo da je imao suprugu (ispostavilo se da su razvedeni, ali ipak) za koju uopšte nisam znala, već je sa njom imao troje dece, a najmlađe je još uvek bilo beba. Kasnije sam saznala da je najmlađe dete bilo rođeno samo tri nedelje nakon što smo se verili.

Nisam znala šta da radim

Srećom, moj najbolji prijatelj i kuma su stigli tog časa, a deveruše odmah za njima. Sati koji su usledili su bili mutni. Nazvala sam roditelje da im kažem da venčanja neće biti.

Moja majka se uputila u crkvu kako bi ljudima rekla da se vrate kućama. Svega 25 minuta pre venčanja me je pozvala da kaže kako smo zaboravili da saopštimo veliku vest veoma važnoj osobi - Krisu.

Ja to nisam mogla da učinitim. Na kraju, moj tata je pronašao sveštenika koji je preneo vest. Kris me je nakon toga nazvao 500 puta, ali nisam odgovarala.

Promenila sam brave od stana, a tata je odneo Krisove stvari kod njegovog brata.

Psiholog otkriva šta je glavni uzork raskida: Ako od partnera čujete ove rečenice veza vam je sigurno pred pucanjem

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Trebalo mi je tri nedelje da se konačno suočim s njim

Našla sam se sa Krisom na kafi, uz pratnju najboljeg prijatelja, koji mi je bio moralna podrška. Iznenađujuće, ali ništa nije negirao. Samo je rekao da je čekao "pravi trenutak" da mi ispriča o svojoj komplikovanoj porodičnoj situaciji, ali se taj trenutak nikada nije stvorio.

Rekao je da je bio previše zabrinut da će me izgubiti i da je mislio da se nikada ne bih zabavljala sa njim da sam znala to u startu. Verovatno je u pravu, ali to ga ne opravdava.

Izgledao je bezosećajno tokom čitavog sastanka, a većinu je proveo kuckajući nešto po telefonu. Shvatila sam i zašto kada je njegova nova devojka počela da objavljuje njihove zajedničke fotografije na Instagramu.

Ona je sada trudna. Ne znam da li zna išta o Krisovoj prošlosti, ali se za njeno dobro nadam da zna. Ipak, nešto mi govori da ona ne zna ništa. Iako ne znam da li ću se ikada oporaviti od toga što se desilo, svakog dana zahvaljujem Bogu što se sve raspalo pre nego što smo dobili decu, uzeli hipoteku ili stvorili neke druge veze koje je teže raskinuti.

Kirk Daglas (102) i Ana (99) u braku su 65 godina: Kako je najlepša holivudska ljubav opstala uprkos najgorim tragedijama i iskušenjima! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs