Neverovatno

Blud i razvrat 60-ih godina: Naši stari su bizarnu seksi igricu izvodili pred roditeljima!

Čini se da nisu bili tako fini i naivni kao što mislimo
Ljubav
07:16h Autor:
Blud i razvrat 60-ih godina: Naši stari su bizarnu seksi igricu izvodili pred roditeljima!
Foto: Thinkstock

Ako mislite da je blud i razvrat sa kojim se danas svakodnevno susrećemo na ulici, televiziji i internetu posledica modernog doba, varate se!

Jedan neobičan fenomen seksualnih sloboda na planinskim područjima trajao je sve do početka 60-tih godina 20. veka. Radi se, naime, o "gonjenju".

O tom fenomenu se retko govorilo, ali zanimljiv je upravo zato što baca sasvim drugačije svetlo na uvreženo mišljenje o starim vremenima.

Gonjenje je bila seksualna igra mladića i devojke u ruralnim krajevima oko Dinare koja se događala za vreme ispaše, rada u polju, a u nekim krajevima poput Like, čak i u kući za vreme prela.

Devojka bi zapevala iz sveg grla, a mladić koji bi čuo pesmu ubrzo bi joj prišao i krenuo za njom. Ona bi se pretvarala da beži i da se otima, a zapravo sve je bila njena igra, nakon čega bi je mladić ubrzo stigao i legao preko nje.

Ženu je veoma lako zavesti: Ovo su rečenice na koje svaka dama pada kao pokošena!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Smeo je da je dodiruje gde god i koliko želi, samo nije smelo da dođe do penetracije, jer to nije dozvoljavao "moral sredine."

U nekim krajevima, gonjenje se odigravalo isključivo izvan kuće, ali u nekim područjima ovakvi scenariji odvijali bi se i u samim kućama devojke ili mladića, uz blagoslov roditelja i rodbine.

Spominje se tako i priča jednog čoveka koji je 50-tih godina kao mladić bio u jednoj ličkoj kući za vreme prela. Kako je rekao, u kući su osim mladića i devojaka bili i roditelji devojaka. Nakon rada, obeda, pića i pesme, nastalo je "gonjenje". Nije se trčalo po kući, već su se devojka i njen partner sklonili u neki ćošak i tamo se "gonili" uz odobrenje starijih.

Za devojku bi bila sramota ako bi se sve devojke osim nje "izgonile".

Bila je trudna kada joj je suprug umro: Nakon tragedije, život joj se neočekivano promenio! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs