Uverite se sami

Izazov za nezaboravan seks: Jedina stvar koja dokazano vraća strast!

Seksualno zadovoljstvo u vezi svoj vrhunac ima tokom prvih godinu dana, dok nakon toga počinje da se pretvara u rutinu, što može da ima razarajući efekat na vezu
Ljubav
15:34h Autor:
Izazov za nezaboravan seks: Jedina stvar koja dokazano vraća strast!
Foto: Thinkstock

Brak bez seksa, kao i duge veze bez njega, nažalost su česta pojava u današnjem društvu - što zbog pretrpanih poslovnih rasporeda, što zbog svađa i nesuglasica među partnerima. Ipak, rešenje za to može da bude poprilično jednostavno. Naime, seksualna terapeutkinja Vanesa Marin predlaže seks-post. Pri tome treba odrediti vreme u kojem je seks zabranjen - od minimum mesec dana do koliko god smatrate da možete da izdržite.

Seksualno zadovoljstvo u vezi svoj vrhunac ima tokom prvih godinu dana, dok nakon toga počinje da se pretvara u rutinu, što može da ima razarajući efekat na vezu, pokazuju istraživanja. To je dovoljan razlog da se svaki par odluči na povremenu pauzu u krevetu.

Pokušali da se odreknu seksa na mesec dana: Evo koliko su izdržali!

"Odreći se seksa u vezi ili braku isto je kao da ste pritisli dugme "Reset" u svom seksualnom životu. Za svakoga je to veliko iskušenje jer ideja da ne možete da imate seks čim vam padne na pamet, čini da partnera želite još više i to jača međusobnu povezanost", objašnjava seksualna terapeutkinja.

Apstinencija je, takođe, podsetnik na to da postoji mnogo drugih načina za postizanje intimnosti s partnerom. Ako se seks isključi iz veze, partneri više cene najobičniji poljubac ili zagrljaj. Vreme koje bi inače trošili na aktivnosti u krevetu, moguće je iskoristiti za razgovore o tome šta bi voleli da isprobaju i koje promene da uvedu nakon što se period "suše" završi. Terapeutkinja Marin često svojim klijentima savetuje odricanje od seksa na određeno vreme kako bi se bolje upoznali i shvatili šta žele da promene u odnosu, piše Refinery29.

Svaka žena treba da zna do 25. godine: 10 pravila za dobar seks!

"Klijenti me pitaju koje je idealno trajanje apstinencije, ali univerzalne formule nema, već je najbolje samo da utrostručite period koji inače prolazi od seksa do seksa. Dakle, parovima koji imaju seks jednom nedeljno savetujem tronedeljnu apstinenciju", kaže Marin.

Jedina i najveća razlika između planirane apstinencije i one koja dolazi kao posledica trzavica u vezi jeste namera. Kod planirane apstinecije, partneri mnogo razgovaraju, maze se i razmatraju promene u seksualnom životu po završetku "terapije".

Otkrili šta žele u seksu: 5 najpoželjnijih stvari iz ugla muškarca!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs