20 godina radim kao psiholog i svaki muž mi je rekao isto: Ovo su 4 razloga zbog kojih njihove žene postaju neprivlačne

Psiholog otkriva 4 razloga zbog kojih žene muževima postaju neprivlačne.

Ljubav
20 godina radim kao psiholog i svaki muž mi je rekao isto: Ovo su 4 razloga zbog kojih njihove žene postaju neprivlačne
Foto: Shutterstock

Dr Samanta Rodman već 20 godina radi kao klinički psiholog i iz dosadašnjeg iskustva sa pacijentima, došla je do zaključka da postoji nekoliko stvari na koje se često muževi žale. Ona je otkrila da su uglavnom ti razlozi zbog kojih se partneri udaljavaju i zbog čega dolazi do kraha braka.

Kao savetnik za parove, čujem mnogo pritužbi i muškaraca i žena na njihove veze. Svaka veza je drugačija, ali vremenom sam video da se određene teme pojavljuju u radu parova.

Evo 4 glavne žalbe koje muževi imaju kada dođu na savetovanje za parove, prema psihologu:

Brak, Par, Muškarac, Žena
foto: Shutterstock

1. "Izgleda da me više ne zanima"

Ovo se obično može podeliti u dve kategorije, iako su deo iste krovne konstrukcije (što mnoge žene ne shvataju). Područja su intimnost i sve ostalo. Mnogi muškarci kažu da im se žene više ne privlače niti da ih uopšte ne žele.

Ali verovatno je još više muškaraca u savetovanju za parove uznemireno što njihove žene više uopšte nisu zainteresovane za njih. Osećaju da njihove žene izbacuju svoje anegdote o poslu, nisu zainteresovane za njihovo mišljenje o roditeljstvu i da bi im manje stalo do svojih interesa van posla, poput hobija.

Često kažu da njihove žene jedva podižu pogled kada dođu kući i da su zalepljene za svoje telefone nakon što deca odu u krevet. Neki muškarci osećaju da njihovim ženama ne bi bilo svejedno da imaju aferu sve dok i dalje ispunjavaju brigu o deci, kućne poslove i finansijske obaveze. Istraživanja nam pokazuju da je jedan od najvećih razloga zašto se parovi razvode taj što su se udaljili.

Žena, Devojka
foto: Shutterstock

2. "Ona je previše zabrinuta/fokusirana na decu"

Može biti veoma teško nositi se sa anksioznošću partnera u vezi sa decom. Otprilike polovinu vremena, muškarci koji se žale na hiperfokusiranje svojih žena na decu ili anksioznost zbog njih završavaju opisujući žene koje verovatno pate od kliničkog nivoa anksioznosti. U stvari, prema anketi Harris Poll koju je naručio CVS Health , 40% zaposlenih majki ima dijagnozu anksioznosti ili depresije.

Međutim, polovinom vremena oni su samo opušteniji muškarci sa suprugama tipa A koji u svom odrastanju nisu iskusili ništa što bi ličilo na količinu pažnje koju njihove žene posvećuju svojoj deci, u dobru ili u zlu. (Onda možete zamisliti kako se ove žene dobro slažu sa majkama svojih muževa.)

3. "Nema zabave, stalno žurimo i uvek je kriza"

U današnjoj kulturi, žene osećaju ogroman pritisak da rade sve "kako treba", uključujući roditeljstvo, čuvanje kuće, uspeti u poslu van kuće ili da budu savršene, da budu u dobroj formi, da jedu "kako treba" i tako dalje. Naročito kod žena koje su već predisponirane za anksioznost, ovo može dovesti do kućne atmosfere koja se oseća kao kamp za obuku ili operaciona sala.

Ako tome dodate ogorčenog muža koji pokušava da glumi đavoljeg advokata ili da bude "glas razuma", na kraju ćete imati kataklizmične rezultate. Bez obzira na poreklo ili objašnjenje ove dinamike, muškarci koji imaju ovu pritužbu na kraju se povlače iz kuće, bilo fizički ili psihički, jer se osećaju pod stresom okoline.

4. "Ona je zapustila sebe"

Ovo nije ono što obično čujem naglas u savetovanju parova, ali je često ispod površine drugih pritužbi. Mnogi muškarci, posebno oni koji su i sami fokusirani na kondiciju i zdravlje, osećaju se tužno i razočarano kada se žena za koju su smatrali da deli njihov fokus, u njihovom umu, pretvorila u nekoga ko bi mogao da brine manje.

U stvarnosti, ova pritužba je često ukorenjena u prvom: da je muškarac tužan što se čini da ženi nije stalo do njegovog mišljenja o svom izgledu kao nekada, i da oseća da njene telesne promene označavaju njen kraj, želju za njim ili prioritet njenog ljubavnog života.

Ovo pitanje, ako se ne istraži, može zasaditi seme koje će na kraju uništiti brak dugoročno. To je zato što kada je žena u nekoliko godina posle poslednje bebe, bukvalno nije mogla da brine o svojoj težini ili kondiciji, jer oseća da je u stanju preživljavanja, a to je normalno i zahteva empatiju u muža. Međutim, kada deca dođu u osnovnu školu, mnoge žene koje su ranije cenile fitnes će se vratiti u to.

Nažalost, ako se sete da su njihovi muževi bili bez podrške ili otvoreno kritični tokom perioda kada su bili fokusirani isključivo na malu decu, možda će na kraju izvući svoja vrela tela iz braka. S druge strane, ako žena više nikada ne brine o fitnesu i njen muž joj daje veliki prioritet, ovaj disparitet može biti ogroman izvor nekompatibilnosti na duži rok, a to ne znači da je muž površan. Bilo bi površno da bilo koja osoba bude uznemirena zbog partnera koji više ne deli ključno interesovanje/filozofiju.

Ako ste vi ili vaš supružnik izneli bilo koju od ovih pritužbi, a niste u savetovanju za parove, možda je vreme da počnete. Ovakva pitanja nemaju tendenciju da se rešavaju sama od sebe, a da se oba partnera ne otvore tvrdom unutrašnjem pogledu i ne priznaju svoj doprinos problemu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs