Ja sam ta ljubavnica zbog koje je on ostavio ženu i decu, zavolela sam ga sa 18: Razgovor s njom proganjaće me do smrti

Dženifer Lekstrom je upoznala srodnu dušu sa 18 godina na radnom mestu. On je imao 42 i bio je oženjen. U međuvrremenu, desila im se neverovatna sudbina...

Ljubav
18:04h
Ja sam ta ljubavnica zbog koje je on ostavio ženu i decu, zavolela sam ga sa 18: Razgovor s njom proganjaće me do smrti
Foto: Shutterstock

Dženifer Lekstrom nikada nije ni pomišljala da će se zaljubiti u starijeg čovek, posebno ne u oženjenog. Međutim, kada je postala punoletna i počela da radi, prvukao je njen šef. Mislila je da će je to sve brzo proći, ali posle par meseci shvatila je da je upravo u njemu pronašla srodnu dušu, a onda su usledile velike unutrašnje borbe.

Svoju ispovest podelil je za Your Tango:

„Poslednja stvar koju sam očekivala od stažiranja u srednjoj školi je da se zaljubim u starijeg oženjenog muškarca. Htela sam da naučim nešto o radu na TV-u, nisam tražila dečka, a sigurno ne muža. Ali kada sam upoznala Toma, bila je to ljubav na prvi pogled. Imao je 42 godine. Ja sam imala 18. Bio je dovoljno star da mi bude otac, ali ta razlika u godinama nije nas sprečila da se ljudo zaljubimo.

Zaboravila bih da nas deli više od 20 godina čim bih čula njegov dubok glas, dok sam slušala o njegovom burnom životu tokom 1970-ih, kad god bih videla koliki je autoritet imao gde god da se pojavi.

Ljubavnica, Par, Ljubavni par
foto: Shutterstock

Dok bismo razgovarali, naša razlika u godinama se topila. Za nekoliko meseci naša veza je polako napredovala. Po prvi put sam bila puna samopouzdanja.

Ali realnost je bila tu i sa strane ta razlika je delovala ekstremno. Pritom, on je bio oženjen.

Mesec dana pred kraj mog stažiranja, moj otac, penzionisani detektiv, suočio se sa Tomom ispred lokalnog hotela u rano subotnje jutro. Pričali su o našoj aferi i nije bilo lepo.

Moji mama i tata nisu mogli da veruju da je njihova ćerka provela noć sa mnogo starijim oženjenim muškarcem. Andrea, Tomova tadašnja žena, bila je izbezumljena – i to s pravom.

Roditelji su me naterali da je pozovem da se izvinim. Razgovor je bio mučan.

Par, Ljubav
foto: Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

Šta kažete supruzi čoveka u koga ste ludo zaljubljeni? Nisam mogla da joj kažem da mi je žao što spavam s njenim mužem jer mi nije bilo žao. I šta da joj kažem kad je naša veza bila jača od njihove. Mislila sam i da je bolje i da joj ne kažem da volim njenog muža. To žena ne želi da čuje od druge žene. Znala sam da je pogrešno to što radimo, ali Tom više nije bio zaljubljen u svoju ženu. U tom trenutku njihov brak je bio samo na papiru.

Bila sam zakonski punoletna i zaljubljena i nisam se kajala zbog svoje požude. Takođe sam znala da su moja i njegova osećanja iskrena. Bolelo me je to što su drugi definisali moja osećanja kao puku zaljubljenost, da sam se samo zaljubila u njega jer sam očajnički želela mušku pažnju.

Nisam mogla da verujem da su sva strast, obožavanje i iskreni smeh između nas pogrešni. Reči koje smo izgovorili da bismo ukrali zajedničke trenutke bile jesu bile laži, ali naša ljubav je bila stvarna. Otprilike godinu dana kasnije, nakon što je Tom proveo mnoge noći u mojoj studentskoj sobi, naša romansa je još uvek bila u punoj snazi, a Andrea je konačno rekla Tomu da mora da napusti njihov dom.

Muž i žena, Brak, ljubav, Ljubavni par, Putovanje
foto: Shutterstock

Nije otišao odmah tada jer takva korenita promena traži vreme i ne može da se desi u jednom danu, i zbog porodice i dece i života kakav poznajete. Potrebni su meseci da se uštedi novac, da se sve isplanira i onda kaže zbogom.

Nekoliko meseci kasnije imali smo zajednički stan u centru Filadelfije.

Iako nije uvek bilo lako, što je više vremena prolazilo, sve smo više shvatali da je naša borba da sačuvamo vezu vredna truda.

Nakon četiri godine zajedničkog života venčali smo se u oktobru 2003.

Veza sa takvim starijim muškarcem ima brojne prednosti, mada mnogi neće da javno govore o tome.

Oni su emocionalno stabilni i znaju šta žele u životu. Stariji muškarci su sposobniji da se brinu i o drugima, a ne samo da misle o sebi.

I muškarac od 45 godina bolje razume svoje finansije i bolje vlada njima nego dečko od 25 godina.

Plus, seks je spektakularan. Stariji muškarci su neviđeno senzualni, oni potpuno istražuju vaše telo, znaju kako da vas zadovolje i šta vam ne prija. Zreli muškarci cene vaše mlado gipko telo onako kako mlađi muškarci nikad ne bi jer ne znaju šta se dešava sa godinama.

Muž i žena, Brak, ljubav, Ljubavni par, Putovanje
foto: Shutterstock

Naravno, sve te pogodnosti imaju svoju cenu.

Jednog mračnog zimskog dana sam čučala na njegovom tavanu pre nego što sam se suočila sa njegovom ženom.

Takođe, euforija i potpuna mržnja prema samoj sebi su se pomešale kad smo se jednog letnjeg dana Tom i ja odvezli iz kuće, ostavljajući za sobom tu ženu i dvoje male dece.

Ali u životu nije lako i, kad sam pronašla pravu ljubav — čoveka za koga čvrsto verujem da je moja srodna duša — nisam otišla od njega iako je situacija bila komplikovana.

Ako je život sa Tomovom decom vikendom značilo da mogu da budem sa Tomom do kraja života, rešila sam da en odustanem. Nije bilo teško doneti odluku. U svakoj vezi naučite da dobro ide s lošim, ali kada se smuvate sa mnogo starijim muškarcem, morate biti spremni na osude. Većina misli da imate skrivene motive i da tu nema ljubavi, već vas samo zanima novac.

Žene nas stalno gledaju s prezirom, moji roditelji su doživeli veliki stres zbog svega, ali ja sam stajala pri svome i dala im do znanja da ne mogu da me nateraju da promenim osećanja.

Ljubavni par
foto: Shutterstock

Mama je to shvatila pre tate. Nakon što je provela neko vreme sa Tomom, bilo joj je jasno zašto sam se zaljubila u njega.

I ljubomora je ponekad problem. Tom je bio ljubomoran jer sam na koledžu bila okružena momcima mojih godina. Iznova i iznova sam morala da ga uveravam da mi momci od 20 godina koji pričaju o pivu ništa ne znače.

Ipak, ključna stvar u vezi kao što je moja je to što on ima decu. Da li ste spremni da se nosite sa decom svog dečka? Šta je sa njegovom bivšom? Morate da razumete da je stariji čovek mnogo proživeo pre nego što vas je upoznao i prihvatio svoju prošlost da bi vaša zajednička budućnost funkcionisala.

Zato je moj savet da se ne okrećete putevima kojima je on ranije išao već se usredsredite na svoj život kao par i na ono što želite da postignete zajedno. Kada ljudi pogledaju Toma i mene, možda prvo vide našu razliku u godinama, ali nadam se da vide i da smo samo jedan srećan zaljubljeni par.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Ljubavnica