Vesni se raspada brak jer je muž saznao za burnu prošlost: "Naglas je čitao stranice mog dnevinka, čupao kosu i plakao"

Nijedan brak nije idealan, postoje razni problemi koje utiču na njegov kvalitet, a ova žena nema rešenje za svoj

Ljubav
21:42h Autor:
Vesni se raspada brak jer je muž saznao za burnu prošlost: "Naglas je čitao stranice mog dnevinka, čupao kosu i plakao"
Foto: Shuterstock

Vesna je na Reditu objavila kako je imala loše iskustvo sa mužem koji je pronašao njen dnevnik iz srednje škole.

"Muž je naglas čitao stranice mog dnevnika i plakao. U njemu je pronašao detalje o mojim prošlim iskustvima – čitao je o intimnim odnosima koje sam imala sa drugarima iz škole, o tome kako sam se ljubila sa jednim Sinišom za vreme velikog odmora, pa čak i o incidentu kada sam pijana završila sa bratom moje drugarice Vanje na livadi iza diskoteke.

Kad je počeo da čita bilo mi je smešno. Mislila sam, dečije gluposti... Pa svako od nas ima prošlost. Međutim, od tog momenta u našem braku kreće rat. I to krstaški, sa neprijateljem zvani moja prošlost. Iako je to deo moje prošlosti koji više ne znači ništa, moj muž to ne može da oprosti i konstantno pati zbog toga. Osećam da muči i sebe i mene, vraćajući se stalno na te stare događaje. Molim vas, pomozite mi da pronađem način kako da se izborimo s tim...

Tužna žena
foto: Shutterstock

Sa mužem živim već skoro tri godine. Volimo se jako, uvek smo živeli složno i u harmoniji. Naš odnos je ispunjen ljubavlju i poštovanjem, ali postoje trenuci kada se posvađamo oko najveće gluposti, kao neki dan, nisam iznela na vreme veš na sušilicu, a on mi je rekao "to si zaboravila, a da vodiš ljubav sa Vanjinim bratom, to nisi..."

Iako smo mnogo puta razgovarali o tome, on ne može da iskontroliše svoje misli i sve ga vraća na ono što je bilo pre nego što smo se upoznali. Svaki put kada se seti moje prošlosti, dolazi do vrlo žestokih svađa. U tim trenucima, on se stalno upoređuje sa ljudima iz moje prošlosti i oseća se inferiorno.

Da, ja sam njemu prva, ali nažalost, on meni nije. To je činjenica koja ga neprestano muči. On misli da je moj život pre njega bio bolji, kako u svakodnevnim stvarima, tako i u intimnom smislu. Sebe vidi kao manje vrednog u poređenju sa mojim prošlim partnerima, iako to nije istina. Citira deo iz dnevnika kad sam rekla "Kad je Peđa došao po mene, svirao mi je iz novog auta, bio je sposoban da napravi pare". Ne mogu da mu objasnim da ja ne veličam Peđin auto, već što je sa 20 godina uspeo sam da zaradi i kupi auto.

Par, Svađa
foto: Shutterstock

Mnogo puta smo pokušavali da rešimo ovaj problem kroz razgovor. Uvek mu kažem da se ne sećam tačno šta i kako je bilo u prošlosti i da mi je sadašnjost s njim najvažnija. Izbegavam sve razgovore o prošlosti jer me boli kad počne da mi prebacuje stvari koje ja smatram nebitnim. Ali kada ne govorim o tome, on počinje da izmišlja razne scenarije i pogrešne zaključke, što samo pogoršava situaciju.

Svađe su ponekad tako intenzivne da čak spavamo u različitim stanovima. Te noći su ispunjene suzama i histerijom, i to traje već skoro dve godine. Iako ga volim više od svega i ne mogu da zamislim život bez njega, teško mi je da živim u stalnom strahu od novih svađa i skandala.

Raskid, Razvod, Svađa
foto: Shutterstock

Ne želim da izgubim muža zbog njegove nesposobnosti da prihvati moju prošlost, ali isto tako ne mogu da živim u ovom konstantnom stresu. Pokušala sam sve što sam mogla da ga uverim da je on sada moj svet i da mi je sve drugo nevažno, ali moje reči ne dopiru do njega.

Da li je neko imao sličnu situaciju? Ako jeste, molim vas, podelite svoje iskustvo i savet. Kako ste uspeli da prevaziđete ovakve probleme?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs