Evo šta se dešava u telu tokom masturbacije: Organizam doživljava neverovatnu promenu

Mnogi se pitaju šta se dešava u telu tokom masturbacije, a doktorka Glorija Brejem dala je odgovor na ovo pitanje.

Ljubav
Evo šta se dešava u telu tokom masturbacije: Organizam doživljava neverovatnu promenu
Foto: Shutterstock

Seksualni analitičar, doktorka Glorija Brejm otkrila je tajnu zdravlja, a to je redovna masturbacija.

– Samozadovoljavanje bar tri puta nedeljno može učiniti čuda vašem telu i vašem umu, i to važi i za muškarce, a tako i za žene podjednako – objašnjava Glorija za „San“. Pre nego što je postala seksualni terapeut, Glorija je bila učiteljica engleskog, i analitičarka sa Wol strita.

Ljubavni Par, Intimni odnosi, Ljubav
foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Masturbacija podiže imunitet

Ona tvrdi da je orgazam najveći vrhunac koji naše telo može proizvesti, i to bez ikakvih psihoaktivnih stimulansa što je tipično za droge.

– Kao što peremo zube svakodnevno, moramo se naučiti i da svakodnevno masturbiramo. Orgazam je vrhunsko zadovoljstvo koje možete sebi da priuštite i to bez odlaska kod vašeg dilera! Takvu količinu kvalitetnih hormona ne može vam ni vaš lekar prepisati, niti oni postoje u vidu neke tablete. Takođe kada dođe do traumatičnih iskustava u vašem organizmu, koji potiču od stresa i anksioznosti, orgazam će biti upravo taj koji će učiniti da je vaš život vredan življenja – podsetila nas je dr Brejm.

Orgazam kao odbrana od gripa

Na jednom američkom univerzitetu je čak sprovedena studija koja je uključivala 11 muškaraca, kojima su merena bela krvna zrnca 5 minuta pre i 45 minuta posle orgazma, do kog su došli masturbacijom. Dokazano je da se naš organizam bolje bori sa nastupajućom infekcijom, ukoliko redovno masturbiramo i dostižemo orgazam. Takođe se masturbacija pokazala dobrom kao preventiva u odbrani od gripa.

Neurolog Stefan Evers je došao do saznanja da se 60 posto bola od migrenoznih glavobolja oslobađa upravo orgazmom koji je stimulisan masturbacijom.

(Stil/ Espreso)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs