Ako primetite ova 3 znaka kod muškarca, znajte da mu je stalo do vas: Nepogrešivo uklanjaju svaku sumnju

Postoje ti neki ne verbalni znaci, mali signali koji otkrivaju kada je nekome stalo do vas

Ljubav
Ako primetite ova 3 znaka kod muškarca, znajte da mu je stalo do vas: Nepogrešivo uklanjaju svaku sumnju
Foto: Shutterstock

Izražavanje osećanja je vrlo individualno, ritam njihovih ekspresija takođe. Neki su vrlo otvoreni u tome, dok drugima treba vremena kako bi ih procesuirali ili uopštee pronašli načine i reči kroz koje ih mogu pokazati.

Neverbalna atrakcija je stvarna, samo je potrebno znati pronaći određene znakove koji je signaliziraju i ukazuju na to kako je određenoj osobi stalo do vas. Ovo su 3 sigurna znaka da je nekome stalo do vas:

GOVOR TELA

Ovo je moćan komunikacijski alat koji često otkriva više od reči. Najčešće se definiše kroz telesnu poziciju. Prema istraživanju objavljenom na Hack Spirit-u, a baziranom na području neverbalne komunikacije, ljudi su skloni telo uvek usmeravati prema osobi koja ih privlači ili hteti biti u njihovoj blizini te fizički obraćati pažnju na ono što osoba izražava. Čak i ako su u razgovoru s nekim drugim.

A posebno se naglašava tzv. „ogledaljenje“ – nesvesno oponašanje radnji koje su svojstvene za osobu koja ih privlači. Ovakvi se segmenti nastavljaju i kroz produbljivanje odnosa jer sve dok postoji privlačnost i interes, upravo je blizina ta spona na kojoj se temelji razvoj.

Razgovor
foto: Shutterstock

POŠTOVANJE LIČNIH GRANICA

Označava prihvaćanje vašeg jedinstvenog identiteta i vrednosti koje postavljate. Ako vas neko ceni i želi biti s vama prvenstveno će vam dopustiti da se osećate iskreno i udobno u zajedničkom okruženju te će znati primetiti vašu nelagodu ili nesigurnost i reagovati kako biste se osećali sigurnima. Daje vam prostora, ako vam je potreban, razume vaše izbore i podržava vaše odluke.

Time vam daje do znanja kako je i ono o čemu razmišljate važno. Osoba kojoj je stalo do vas, slušat će s razumijevanjem vaše ideje, želje i s interesom propratiti ono što vas zanima te vas u tome podržati. Bilo kakav znak umanjivanja ili omalovažavanja, može se smatrati negativnim, pogotovo ako nije riječ o konstruktivnom razgovoru kojim oboje proširujete vidike već jednostranom nametanju mišljenja. Slično je pak ako razgovori o mogućim drugačijim viđenjima izostaju jer cilj odnosa je rast.

Muškarac
foto: Shutterstock

GESTOVI

Ući u odnos znači biti delom postojanja druge osobe. To znači upoznavanje vašeg bliskog kruga, obilazak mesta koja su vama značajna, otvaranje ličnih krugova interesa - deljenje. U početku je čest slučaj izolacija od ostalih tokom tzv. perioda medenog meseca, ali ako se osoba počinje udaljavati ili nije s vama spremna deliti svoj svet tada to neretko znači kako postoji potencijal za razvoj nezdravog odnosa u kojem se izolujete od svega što je vama bitno na uštrb potreba drugog. A to je jedan od preduslova za razvoj toksičnog odnosa.

Na kraju krajeva svaki kvalitetan odnos počiva na međusobnom vrednovanju, poštovanju i reciprocitetu u komunikaciji i davanju.

Stil / Sensa

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs