Muškarci su direktni i jednostavni: Oni neće čitati vaše misli, niti pogađati zašto odjednom ćutite ako ne kažete jasno

Muško ženski odnosi su uvek bili komplikovani, ali se stiče utisak da žene umeju mnogo više da ih zakompolikuju

Ljubav
Autor:
Muškarci su direktni i jednostavni: Oni neće čitati vaše misli, niti pogađati zašto odjednom ćutite ako ne kažete jasno
Foto: Shutterstok

Ako ste ikada pomislili da će muškarac sam zaključiti zašto ćutimo, a da mu mi to ne kažemo, zaboravite - to ne radi. Tako su muškarci jednostavno napravljeni. Ako nešto treba - recite direktno.

Tako je jedna žena navela iz ličnog primera zašto nas muškarci najbolje razumeju kad im nešto direktno kažemo.

Kao što sam ja direktno, nežno i ljubazno, rekla svom mužu: "Kupi mi parče pice, sok od pomorandže i sladoled." Ranije sam umela da mu kažem "Kupi mi nešto lepo, nešto što ja volim", pa ako ne donese ono što sam sama smislila, ja se naljutim i razočaram.

"Želim parče pice, sok od pomorandže i sladoled." Jasna, razumljiva želja.

Leto, Par, Zaljubljeni
foto: Thinkstock

To je bilo u redu, ja sam otišla da pogledam i izaberem šta želim. I uzela sam ga blago pod ruku. U tom momentu sam primetila da je to bio potpuno nepoznat muškarac u identičnoj jakni kao moj muž. On je svejedno pristao da mi sve kupi. Iako je bio iznenađen, naravno. "Naravno," rekao je. Možda želite još i pitu s višnjama?" Izvinila sam se, naravno. I smejali smo se.

Ali vam je iz ovog primera jasno da kada muškarcu date jasne naredbe, tu nema dileme i kolebanja. Učiniće baš ono što zahtevate od njega.

Ali to je pravi pristup. Jasno izložite svoju molbu ili želju.

par, ljubav, leto, more
foto: Shutterstock

Nije bez razloga psiholog Bern pisao da čak i alkoholičaru, umesto složenih primera i analiza postupaka, treba jasno reći: "ne pij!". To bolje radi.

I umesto desetak pitanja poput: "Koliko ti mene voliš ili da li sam ti najdraža na svetu?" bolje je jednom jasno reći: "Voliš li me?".

Možda je uzaludno nadati se da će muškarac po našem nezadovoljnom licu i oštrim pokretima pogoditi uzrok naše ljutnje ili ćutanja. I razmišljati o tome uopšte. Ili po nejasnim nagoveštajima zaključiti da nam nije odavno ništa poklonio.

Zaljubljeni
foto: Profimedia

Moguće je, naravno, da se naš zahtev neće ispuniti. Događa se. Ali se barem može izbeći naporna igra sa nezadovoljstvom i nerazumevanjem: "On me uopšte ne razume".

Recite direktno. Razumeće.

I kupiće vam parče pice, ako je potrebno, reći glasno "volim te". Ili neće kupiti - ali tada se možete obratiti nekome drugom. Što se takođe može direktno reći...

Stil/Econet.ru

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs