BILA NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU O KOJOJ SU MUŠKARCI MAŠTALI, PA POSTALA ZAVISNA OD INTIMNIH ODNOSA: Čuveni dasa je uništio

Ljubavni život Ali Mekgrou i danas ne prestaje da intrigira javnost

Ljubav
23:06h Autor:
BILA NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU O KOJOJ SU MUŠKARCI MAŠTALI, PA POSTALA ZAVISNA OD INTIMNIH ODNOSA: Čuveni dasa je uništio
Foto: Warner Bros. / Hollywood Archive / Profimedia

Holivudska glumica Ali Makgro bila je jedna od najvećih zvezda sedamdesetih, a njen put do uspeha je bio veoma zanimljiv. Međutim, njen ljubavni život neretko je više privlačio javnost od njenih uloga, iako je briljirala na filmskom platnu. Posle dva neuspešna braka i velikog skandala već 40 godina nije pomislila da stane na ludi kamen.

U centar pažnje je došla početkom 70-godina zahvaljujući filmu "Ljubavna priča", a za ulogu Dženi Kavileri dobila je nominaciju za Oskara, te je osvojila Zlatni globus.

Ali Mekgrou
foto: Profimedia

Otac nasilnik

Rođena je u Paund Ridžu, u saveznoj američkoj državi Njujork, 1. aprila 1939. godine, u umetničkoj porodici u kojoj je odrastala okružena nasiljem.

Njen otac Ričard Makgro odrastao je u sirotištu i, kako je Ali ispričala, "nikada nije oprostio roditeljima što su ga ostavili", pa je u kasnijem toku svog života uvek nosio u sebi potisnut bes, zbog kog ga je glumica opisivala kao nasilnika. Upravo odnos sa ocem kasnije je uticao i na izbor njenih partnera.

Put ka zvezdama

Pre nego što se okušala pred filmskim kamerama, Ali je radila u modnim časopisima Vogue i Harper's Bazaarm, neko vreme bila uspešna manekenka, ali i fotografkinja. Glumačku karijeru započela je u televizijskim reklamama, a na kraju je završila u Holivudu i glumila s popularnim imenima poput Stiva Mekvina - kasnije će se ispostaviti njene da će ovaj dasa za nju biti fatalan.

Zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih dobila je 2021. godine, gotovo pola veka otkako je premijerno prikazan film "Ljubavna priča", a dugo joj je trebalo i da se oproba na pozorišnim daskama. U Brodveju se pojavila 2006. debitujući u jednoj drami.

Ali Mekgrou
foto: Profimedia

Tokom karijere brojni su je svetski časopisi svrstavali među najlepše žene na svetu, a mnogi se slažu da još danas odiše istinskom lepotom.

Na samim počecima karijere izazvala je veliku pažnju medija kada je priznala da je abortirala u svojim ranim 20-im godinama, dok je to još bilo ilegalno u SAD-u. Nakon fakulteta Ali se udala za bankara Robina Hoena nakon pet godina veze, ali rastali su se posle samo godinu i po dana braka. U oktobru 1969. godine pred oltar je stala s producentom Robertom Evansom, s kojim je dobila sina Džoša.

Stiv Mekvin, Ali Mekgrou
foto: Profimedia

Par se rastao 1972. godine, kada se Ali našla usred preljubničkog skandala s kolegom Stivom Mekvinom. Venčali su se 1973. godine, ali ljubav je potrajala četiri godine i bila je prepuna kontroverzi.

Sa devet godina starijim kolegom snimala je "Bekstvo", a varnice su se osetile već pri prvom susretu. Za kratko vreme, između njih je buknula strast, pa i ljubav, a Mekvin je ubrzo stavio tačku na brak s Nil Adams, dok se Ali razvela od Evansa.

Oni su se venčali već nekoliko meseci kasnije, ali dok su milioni žena širom sveta žudeli da budu na njenom mestu, Ali nije imala srećan brak.

Pre nekoliko godina, 2018, Ali je za "People" konačno progovorila o detaljima njihove ljubavi i o tome kako je sve počelo.

– Bio je neverovatno privlačan većinu vremena, ali tu je bila i opasnost: to je bio jedan loš momak.

Tokom pet godina braka, oni su proživeli su mnogo uspona, padova, strasti, sreće, tuge... Par je izgubio jednu bebu, a oboje su se borili s porocima.

Stiv Mekvin, Ali Mekgrou
foto: Profimedia

Sve vreme dok su bili u braku Mekvin je posećivao i svoj Beverli Vilširu u Los Anđelesu, u kom je pravio žurke sa članovima motociklističkog kluba Hell's Angels. Ali to je najmanje važan deo – glumica je u braku doživljavala i nasilje.

Posle razvoda Stiva Mekvina i Ali Makgro 1978. pisalo se da je, naročito kada bi došao kući pod dejstvom alkohola, bio fizički nasilan prema njoj. Pritiskao ju je da se odrekne karijere i bude domaćica, na šta je ona pristala i gotovo da nije izlazila iz kuće. Međutim, ni to joj nije donelo mir. I dalje je bila varana, zlostavljana i ponižavana, zbog čega je pala u depresiju i počela da pije.

Kada se osvestila i shvatila da je nedopustivo to što proživljava, sa sinom Džošom Evansom je otišla sa samo nekoliko dolara u džepu. Iako je želela da se vrati karijeri, više nikada nije uspela, pa je bila primorana da radi bilo šta samo da izdržava sina i sebe, između ostalog "Dinastiju".

1 / 5 Foto: Profimedia

Nakon njega se više nikada nije udavala, ali se zabavljala s Vorenom Bitijem, Rikom Dankom, Bilom Hadsonom, Ronaldom Mejerom i brojnim drugim poznatim muškarcima.

U svojoj autobiografiji otvoreno je ispričala sve o svom životu, pa tako i o borbi s alkoholom i zavisnosti o seksu.

Ali Mekgrou
foto: Profimedia

Danas ima 85 godina i mirno živi u Novom Meksiku od 1994, nakon što joj je kuća u Malibuu izgorela do temelja. A najviše uživa u ulozi bake svom unuku Džeksonu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs