KAD SE PRINCEZA UDALA ZA ČOVEKA SA SELA, SVI SU SE SMEJALI: Napravio joj je bajku od života, a sad im svi ZAVIDE

Ljubavna priča princeze Viktorije prepuna je zanimljivih detalja.

Ljubav
KAD SE PRINCEZA UDALA ZA ČOVEKA SA SELA, SVI SU SE SMEJALI: Napravio joj je bajku od života, a sad im svi ZAVIDE
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Švedska princeza Viktorija i njen suprug princ Danijel uslikani su prilikom državnoj poseti Americi. Princeza je zablistala u ružičastom kompletu, koji ju je učinio višestruko mlađom.

Par venčao se 2010. godine, a njihova ljubavna priča počela je u teretani posle treninga u fitnes centru tadašnjeg Daniela Vestlinga. Odatle je njihov odnos evoluirao u ono što je na kraju postalo brak i prelepa četvoročlana porodica nakon što su dočekali svoju ćerku princezu Estel i sina, princa Oskara.

Princeza Viktorija
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Veza princeze Viktorije i budućeg princa Danijela, poreklom iz jednog sela u centralnoj Švedskoj, ocenjeno je kao "trijumf ljubavi nad konvencijama". Bez kapi kraljevske krvi, Danijel je osvojio srce mlade princeze, nakon što joj je postao velika podrška u životu, a poznato je i da joj je pomogao da pobedi anoreksiju.

Švedska javnost bila uverena da ova veza neće potrajati, a kralj je svima stavio do znanja da se ne slaže sa izborom ćerke. Međutim, par je ostao zajedno. U međuvremenu je Vestling promenio imidž, pohađao časove istorije i stranih jezika, učio pravila otmenog ponašanja i dvorske etikecije, kako bi se što bolje uklopio u kraljevski svet, pa ga je kralj na kraju prihvatio.

Princeza Viktorija
foto: Profimedia

Viktorija i Danijel venčali su se na isti dan na koji su se pre trideset i četiri godine venčali Viktorijini roditelji Karl XVI Gustaf i Silvija. Njihovo venčanje, koje je u medijima bilo opisivano kao "najveće evropsko kraljevsko venčanje još od venčanja princa od Velsa i lejdi Dajane Spenser 1981. godine", donelo je švedskoj kraljevskoj porodici novi rast popularnosti. Događaju je prisustvovalo više od hiljadu i dve stotine gostiju, a Srbiju su predstavljali princ prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina. Ceremoniji u najstarijoj crkvi u starom delu švedske prestonice prisustvovalo je oko 1.000 pripadnika kraljevskih porodica i uglednih ličnosti iz celog sveta.

Princeza Viktorija
foto: Profimedia

Dana 17. avgusta 2011. predstavnici za javnost švedske kraljevske porodice potvrdili su da prestolonaslednica Viktorija očekuje svoje prvo dete. Princeza Estela Silvija Eva Meri, vojvotkinja od Estergotlanda rođena je 23. februara 2012. u bolnici Karolinska, u istoj bolnici u kojoj je rođena i njena majka Viktorija.

Princeza Viktorija
foto: Profimedia

Kao i njena majka, Estela je u direktnoj liniji nasledstva švedskog prestola, u kojoj zauzima drugo mesto, i jednoga dana će postati kraljica Švedske. Ona je prva princeza u švedskoj istoriji čije mesto u liniji nasledstva ne može zauzeti nijedan muški potomak monarha rođen posle nje.

Početkom septembra 2015. godine sa švedskog dvora je stigla još jedna vest o prinovi - da je Viktorija po drugi put trudna. To svedoči o sreći i uspešnom braku princeze i njenog supruga sa sela, iako potiču iz totalno različitih svetova i iako niko na početku njihove veze nije mogao ni da pretpostavi da će ovaj nesvakidašnji brak da opstane.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs