NA PRAGU 40e, SUPRUG I JA SMO SE SLOŽILI DA U BRAK DOVEDEMO JOŠ JEDNU OSOBU: A onda sam upoznala NJU i sve se promenilo

Da li je i vaš brak ušao u monotoniju i šta bi se desilo kada biste bili otvoreni za nove stvari?

Ljubav
Autor:
NA PRAGU 40e, SUPRUG I JA SMO SE SLOŽILI DA U BRAK DOVEDEMO JOŠ JEDNU OSOBU: A onda sam upoznala NJU i sve se promenilo
Foto: Shutterstock

Iskočila mi je njena slika na aplikaciji za sastanke za otvorenu vezu. Na toj fotografiji bila je obučena u crni kupaći kostim, dok joj se video samo deo lica. Na njenom profilu pisalo je "tražim žensku mentorku".

"Oh, Bože, previše je dobro da bi bilo istinito," pomislio sam, pijuckajući vino nakon što su mi deca bila u krevetu.

Naravno, na pragu 40. godine, uspela sam da priznam svoju feminističku snagu i vibracije koje sam slala jer sam privukla mnogo mladih žena kojima je falila mama u životu. Do sada sam bila na nekoliko sastanaka sa muškarcima i ženama, i mogu vam reći da mi se ruke nisu tresle dok sam pijucakala piće sedeći sa njima. Drugim rečima, ja nisam obična domaćica i žena iz predgrađa.

Muž i ja smo godinama u braku i nakon njegovog pada libida u spavaćoj sobi, dao mi je dozvolu da "šaram sa strane".

Devojka, žena, Telefon, Mobilni, Mačka, Spremanje
foto: Profimedia

Nakon što sam par godina izlazila sa par muškaraca, napokon sam priznala sebi ono što sam znala od srednje škole - da sam biseksualka. Muž je takođe praktikovao otvorenu ljubav i često su ga privlačili muškarci.

To nisam htela da čujem, ali kroz mnoge kasne noćne razgovore i našu želju da ostanemo u braku, odlučili smo da budemo otvoreni i da ostanemo u takvom braku gde ćemo seksualno moći da eksperimentišemo.

Na pomenutoj aplikaciji bombardovali su me parovi koji su tražili zgodnu ženu da im začini vezu. Mlađe žene su htele da ja dominiram u njihovoj spavaćoj sobi, ali samo jednom i nikad više.

Tako da sam imala slabašno iskustvo sa otvorenim brakom. Jednostavno mi niko od ponuđenih nije prijao. A onda sam videla njenu sliku. Proverila sam koliko godina ima i ostala zatečena što joj je tek 20.

"Jao, ovo je bilo premlado, pomislio sam. Mogla bih da joj budem mama. Moja deca su joj bliža po godinama nego ona meni!"

žena, krevet, spavanje, telefon
foto: Shutterstock

I taman kada sam htela da odustanem od nje, stigla mi je poruka u kojoj mi je rekla da sam lepa.

Počele smo da se dopisujemo i saznala sam da živi na sat vremena od nas, da studira, da je model...

Razgovor je bio tako lak i dobro je tekao. I dalje sam bila oprezna, ali sam sebi dozvolila da flertujem.

Kako smo odmicale u flertu, mene su mučile razne misli: Premlada je. Možda je u pitanju neka sekta koja će me vrbovati i oteti. Možda je to lažan profil, neko me ismeva.

Moj muž je mislio da sam smešna, a onda je rekao: „Previše si zaokupljen razlikom u godinama."

I bio je u pravu.

Sledećeg meseca sam punila 40 godina. Iako sam bila presrećna što imam muža koji me podržava i što sam imala priliku da otkrijem svoju senzualnost i seksualnost, patila sam što nisam po tom pitanju srećna a eto me već na pragu 5. decenije.... Ova prelepa devojka — mislim, žena — takođe je bila neverovatno ljubazna i transparentna, spremna da pošalje slike, čak i svoje profesionalne, da potvrdi moju zabrinutost i odgovori na moja invazivna pitanja.

Posle nekoliko dana prepucavanja, ona je istrajala i naši razgovori su se nastavili.

telefon
foto: Shutterstock

Redovno me pitala kako mi je prošao dan. Jednog dana je spomenula da ide na razrednu zabavu svoje mlađe sestre u školi. Kada sam čula da je ovaj brat i sestra istih godina kao i moja ćerka, naježila sam se, ali sam predložila da zakažemo video ćaskanje. Ona je željno pristala.

U noći ćaskanja, bila sam optimistična, ali ne previše uzbuđena. Do tada sam već bila profesionalac u ovim virtuelnim posetama. Bila sam u pidžami kada smo se obe prijavile na čet.

Na kraju je to bio jedan od najboljih video ćaskanja koje sam doživela. Obe opuštene u ležernoj odeći za spavanje, razgovarale smo o našim porodicama i kako je udaljavanje od naših verskih zajednica uticalo na naše živote.

Kasnije smo nastavile da razmenjujemo poruke svaki dan i svaku noć.

A onda mi se ona jednog dana nije javila. Čekala sam je, ali ništa. Izbrisala sam naše ćaskanje na telefonu, uklonila sam je iz svojih kontakata.

„Gotovo je“, rekla sam svom mužu. "Ionako ne bi funkcionisalo."

„Možda je zauzeta ili je izgubila telefon“, rekao je.

„Njena generacija nikada ne gubi telefon!“ rekoh, trudeći se da ne zvučim ogorčeno.

žena, devojka, telefon, pogled
foto: Shutterstock

A onda se javila sa rečima da je imala obaveze na fakultetu. Nastavile smo dopisivanje, ali ubrzo je naša veza prekinuta.

Ali desila se zanimljiva stvar. Kroz to iskustvo sam naučila da smo kao ljudi mnogo više od naših godina i generacijskih stereotipa.

Poučena ovim iskustvom, počela sam da slušam o čemu pričaju moje mlađe kolege na poslu.

Sada, kada god upoznam nove ljude, želim da dozvolim sebi da budem iznenađena dubinom nečijeg narativa i njihovom sposobnošću da saosećaju, bez obzira na godinu rođenja.

Što se tiče aplikacije za upoznavanje, izbrisala sam je. Prepustila sam se sudbini, otvorila sam se za nove stvari. Verujem da ću upoznati nekoga lično i sa njim ostvariti komunikaciju, ako je suđeno - suđeno je.

(Huffingtonpost/ Desiree McCullough)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs