NIJE MOGAO DA ODOLI DEVOJČICAMA OD 14 GODINA I ZNAO JE DA TO NIJE NORMALNO: Bezbroj njih je razdevičio, a ONDA SE UBIO

Novi podaci o životu Elvisa Prislija i njegovim seksualnim sklonostima bacaju veliku senku na lik i delo ovog umetnika

Ljubav
11:03h Autor:
NIJE MOGAO DA ODOLI DEVOJČICAMA OD 14 GODINA I ZNAO JE DA TO NIJE NORMALNO: Bezbroj njih je razdevičio, a ONDA SE UBIO
Elvis Prisli, Foto: Profimedia

Dan i noć, Elvisa Prislija je okruživala gomila ljudi: telohranitelji i obožavatelji. Kralj roka nikad nije bio sam. A kada bi on zbijao šale, svi su urlali od smeha. Jedna od njegovih omiljenih šala je bila "Četrnaest će vam doneti dvadeset", govorio je misleći da će mu "druženje" sa 14-godišnjom devojčicom doneti 20 godina zatvora. Na ovu činjenicu su morali da ga upozoravaju tokom čitavog njegovog života, sve do smrti, do njegove 42. godine.

Oni koji su ga dobro poznavali kažu kako ga je seks sa maloletnicama doveo do očajanja - znao je da je pogrešno to što radi i to ga je na kraju i ubilo.

Novi dokumentarni film "Elvisove žene" baca senku na život kralja roka.

Elvis Prisli
foto: Profimedia/editorial images

U pomenutom dokumentarcu pričaju žene koje su sa Elvisom izgubile nevinost, dok većina njih i dan danas smatra da je sa umetnikom imala specijalan odnos, te da ih je on istinski voleo.

Medicinska sestra koja je pratila Elvisa 1970-ih, rekla je da je videla toliko tinejdžerki koje su dovedene u njegovu vilu u Tenesiju da je izgubila broj.

Smatra se da je di-džej Džordž Klajn bio njegov "svodnik" koji je dovodio mlade tinejdžerke Elvisu, ali nije morao da traga dalje od kapije Elvisovog doma. Devojke koje su u gomilama čekale da vide kralja rok muzike, bile su neverovatno srećne kada bi ih neko od osoblja pozvao da uđu u vilu i upoznaju svog idola.

Keti Tejtum je imala 16 godina kada su je izdvojili i pozvali da upozna Elvisa koji je tada imao 34 godine. On ju je mazio, ljubio i obasipao komplimentima. Uskoro su završili u hotelskoj sobi i to viđenje se nastavilo neko vreme. Devojka je izostajala iz škole kako bi se videla sa njim, a on joj je obećavao brak. Njegovo interesovanje je popustilo onaj momenat kada je Keti prestala da bude tinejdžerka.

Kej Viler je imala drugačije iskustvo - za nju je Elvisovo interesovanje bilo traumatično. Kada je na sličan način kao Keti odvedena da upozna Elvisa, Kej je imala 22 godine i odvedena je kod njega u svlačionicu. On je odmah počeo da je ljubi i dira. "Želela sam da bežim jer sam znala da mi je život u opasnosti," ispričala je Kej.

Stajala je tako sa Elvisom ispred fotografa pozirajući kao njegova obožavateljka. Novinar je tada pitao pevača da li planira da se ženi, a on je rekao: "Zašto kupovati kravu kada možete da je muzete kroz ogradu?"

Mlada Kej je kasnije pokušala da pobegne, ali ju je Elvis uhvatio i pitao je "Gde si krenula?" Žena kaže da joj je to bilo najgore životno iskustvo.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Džeki Rovland je imala slično iskustvo kada je upoznala Elvisa. Naime, sa 13 godina ona je bila gojazna devojčica koja je obožavala Elvisa. Mama joj je obećala da će da je odvede da upozna svog idola ako smrša. Ona je to uradila, a njena mama je pisala Elvisu rekavši mu kako je bio velika motivacija njenoj ćerki. Iz Elvisovog tima su joj javili da dođe i upozna kralja roka.

Kada je došla kod Elvisa, on je odmah počeo da je ljubi i gricka joj uvo.

"Rekla sam mu da prestane", ispričala je, „a on je rekao mojoj mami: „O, gospođo Rovland, šta je sa vašom ćerkom? Ona nije normalna."

Na kraju je njen deda policajac morao da reaguje podsećajući ga da će dobiti zatvorsku kaznu zbog obljube maloletnice.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Elvis je možda ostavio devojčicu na miru, ali je odmah pronašao drugu. Bila je to Frensis Forbs koja je imala 14 godina i postala jedna od njegovih redovnih devojaka tokom narednih 5 godina.

"Privlačile su ga mlade devojke, a po njemu 14 godina je bilo magično doba."

Njegova zvanična devojka 1950-ih godina je bila pevačica i glumica Anita Vud. Elvis nije imao seks sa njom govoreći joj da želi da ona ostane nevina do venčanja.

To što je bila u vezi sa Elvisom, donelo joj je holivudski ugovor. Elvis nije mogao da podnese da ona na ekranu ljubi druge muškarce pa je molio da sve napusti i vrati se njemu.

Elvis bi često imao seks sa dve ili tri žene po noći. Jedna bi otišla s njim u krevet, a zatim se vratila u svoju susjednu sobu i čula ga sa drugom devojkom kroz zid.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

A onda je došla Prisila Prisli koju je Elvis upoznao, gle čuda - kad je imala 14 godina. Venčali su se kada je napunila 21 godinu, a devet meseci kasnije dobili su ćerku Liz Mari.

Međutim, on se ni tada nije smirio.

Elvisov vojni drug Kari Grant imao je jednostavnije objašnjenje: "Elvis je voleo mlade devojke jer je mogao da ih kontroliše, a roditelje je kontrolisao zbog svoje slave."

Elvis je nastavio da zlostavlja mlade tinejdžere, uključujući Riku Smit Gosan, koja je imala 14 godina kada joj je prišao jedan iz Prislijeve grupe i pozvao da se provoza u njegovom belom kadilaku 1974, kada je Elvis imao 39 godina.

Odveo ju je u kupovinu, kupujući odeću u vrednosti od 3.000 dolara (14.500 funti danas). Zatim su se vratili u Grejslend, gde ju je odveo u podrumsku sobu, i satima je ljubio i milovao.

"Ono što mi se sviđa kod tebe je to što me nekako vraća u detinjstvo, gde mogu da budem nevin i da se ponovo osećam mladim", rekao joj je.

Da joj zahvali i da impresionira njene roditelje, kupio joj je automobil. Imala je dve godine manje od zakonskih godina za vožnju, a to je bilo 16 godina u Tenesiju. Ipak, Elvisov odnos sa starijim devojkama je takođe bio zabrinjavajući na drugačiji način.

Linda Tompson, bivša mis Tenesija, bila je 15 godina mlađa od njega — kada su se upoznali.

"Ja sam mu glumila majku", rekla je ona i dodala da je četiri godine pazila na njega tokom njegovih perioda drogiranja, čak je spavala držeći ruku uz usta kako bi mogla da oseti kako diše.

Kada je 1977. upoznao svoju poslednju devojku, Džindžer Alden, za nedelju dana je počeo da priča o braku. Imala je samo 20 godina.

Tretirao ju je kao slugu: jednom, kada je odbila da ustane iz kreveta da mu donese malo jogurta, uzeo je pištolj i pucao na uzglavlje.

Elvisov polubrat, Dejvid Stenli, jedan iz pratnje tokom 1970-ih, rekao je: "Muka mi je od njegovog ukusa za mlade devojke od 15 ili 16 godina. Rekao sam mu da je čudo da nije uhapšen. Izvukao se sa stvarima koje većina ljudi nije, zbog njegovog novca, bogatstva, slave i moći, harizme i magnetizma."

Stenli je bio u Grejslendu na dan kada je Elvis umro u dobi od 42 godine, od srčanog udara izazvanog predoziranjem.

On veruje da je njegov polubrat sebi oduzeo život, plašeći se da će njegova opsesija maloletnim devojčicama biti otkrivena u knjizi, i mučen krivicom što je imao toliko ljubavnica.

"Verujem da jednostavno nije mogao da nastavi", rekao je Stenli. "On je s predumišljajem uzeo lekove koji su ga ubili. Ljubav, povreda, bol, izloženost — jednostavno nije mogao više da izdrži," piše Dejli Mejl.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs