NEVEROVATNO!

NAJLEPŠE LJUBAVNE PRIČE IZ SVETA SPORTA: Čistio je ulice i zaljubio se u bogatu ćerku bankara, zbog nje - OSVOJIO SVET!

Ljubavne priče kao iz filma.

Ljubav
Autor:
NAJLEPŠE LJUBAVNE PRIČE IZ SVETA SPORTA: Čistio je ulice i zaljubio se u bogatu ćerku bankara, zbog nje - OSVOJIO SVET!
Foto: Profimedia

Novak Đoković i Jelena Ristić

Upoznali su se u srednjoj školi, a veza im je prvi put došla na iskušenje kada se ona zbog studija preselila u Italiju, a on zbog tenisa putovao svetom. Nakon što je Jelena diplomirala, odlučili su se za zajednički život u Monaku, a danas tamo žive, srećniji nego ikada, sa sinom Stefanom i ćerkom Tarom

Njihova ljubavna priča počela je još u leto 2005. godine, u tinejdžerskim danima u Beogradu, a krunisana je brakom devet godina kasnije na Svetom Stefanu.

Kada su se upoznali, tada 17-godišnji Novak Đoković odlučio je da se profesionalno bavi tenisom i te godinu završio je na 78. mestu svetske ATP liste.

Jelena Ristić, 11 meseci starija, takođe se bavila sportom, tačnije atletikom, a upoznali su se u većem društvu. Upravo su zahvaljujući sportu započeli prvi razgovor i shvatili da imaju mnogo zajedničkih tema, a oni koji su prisustvovali njihovom prvom susretu okarakterisirali su ga kao ljubav na prvi pogled.

"Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša", rekao je nebrojeno puta Novak Đoković.

"Na prvi pogled osvojila me osmehom. Naravno, izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim".

Lajonel Mesi i Antonela Rokuzzo

Antonela i Lajonel venčali su se 2017.godine, ali počeci njihove ljubavne priče sežu mnogo dalje, u doba njihovog detinjstva. Antonela i Lajonel odrastali su zajedno, a Lajonel se družio s njenim bratom, najviše zato da bi je mogao što češće viđati. Antonela je bila lepa i stidljiva i sve do fakulteta nikad nije ušla ni u kakvu vezu s Lajonelom. A kada se Mesi zbog fudbala odlučio preseliti u Barselonu, Antonela je ostala u šoku. Nije joj bilo jasno kako neko može da napusti Rosario, grad u kojem su zajedno odrastali i u kojem se rodila njihova ljubav. Naročito to nije očekivala od Lajonela koji joj je prvi put izjavio ljubav dok mu je bilo samo devet godina. Činilo se da će velika udaljenost uraditi svoje i ugasiti njegovu ljubav, ali kad je 2007. Antonela doživela smrtni slučaj u porodici, Lajonel je odmah doleteo u Rosario kako bi je utešio. Tada je shvatila da je on i dalje voli istom snagom, napustila je studije stomatologije i pošla sa njim u Barselonu. Lajonel je postao najbolji fudbaler na svetu, a Antonela izgradila manekensku karijeru koju je napustila kako bi podigla trojicu sinova.

Ivan Ljubičić i Aida Šalabi

Teniser Ivan Ljubičić u jednom je trenutku bio treći igrač sveta, zahvaljujući njegovim naprima Hrvatska je osvojila svoj prvi Dejvis kup, a ostalo je zapisano da je, između ostalog, trenirao i Rodžera Federera. Njegov je život bio prepun uspona, padova i odricanja, a da mu neće biti lako shvatio je dok je još kao tinejdžer s porodicom pobegao iz ratom zahvaćene Banje Luke.

Ivan Ljubičić je proslavio 39. rođendan, a rođen je 1979. godine u Banjoj Luci. Autobusom do aerodroma, potom avionom do Beograda pa preko Mađarske i Slovenije do Rijeke i Opatije, a odatle do Montkalierija pored Torina, gde je igrao tenis. I ko zna kako bi on to sve prebrodio da uz njega nije bila njegova Aida, njegova ljubav iz školskih dana.

Sve je počelo kao prijateljstvo u osnovnoj školi da bi se krajem srednje škole pretvorilo u vezu, kasnije okrunjenu brakom i dvoje dece, sinom Leonardom i ćerkom Zarom. Često, prečesto su zbog Ivanovih turnira oni bili razdvojeni, ali kako je vreme prolazilo oni su jedno drugom sve čvršće srastali u srca. Ta ih je odvojenost na neki način i trajno povezala baš zato što je svako imao svoj život. A da im bude potpun, svesno su izabrali jedno drugo. Prava ljubav pokazala se jačom od čestih razdvojenosti.

Frančesko Toti i Ilari Blazi

Bivši italijanski fudbaler i legenda Rome, Frančesko Toti (45) pre 5 godine okačio je kopačke o klin i otišao u legendu, te danas uživa u porodičnom životu i sportskoj penziji.

Proslavljeni fudbaler je 16 godina u skladnom braku sa atraktivnom italijanskom manekenkom i glumicom i voditeljkom Ilari Blazi (41) sa kojom ima troje dece, sina Kristijana i ćerki Šanel i Izabel.

Svima je poznata večna ljubav između Rome i Frančeska Totija, a od kluba u kome je posvetio celu karijeru, jedino više voli svoju izabranicu Ilari. U razgovoru za medije Toti se svojevremeno prisetio kako je protekao prvi sastanak sa sadašnjom suprugom.

- Otišli smo do restorana koji je tada bio jedini otvoren. Došao sam po nju Ferarijem i pred restoranom je snažno otvorila vrata i udarila ih o zid pored. Mogao sam da je ubijem u tom trenutku, ali sam se pretvarao kao da se ništa nije desilo - poručio je Toti.

Luis Suarez i Sofija Balbi

Luis je Sofiju upoznao i zaljubio se u nju još dok je bio siromašni tinejdžer koji se hranio čisteči ulice rodnog Montevidea. On je bio siromah, dete ulice, a ona iz dobrostojeće, bankarske porodice. Zaljubili su se, a za divno čudo njeni roditelji nisu imali ništa protiv te mladalačke veze. Videli su valjda neki potencijal u mladiću koji je spreman satima da čisti ulice kako bi zaradio da devojku izvede na prvi sastanak.

Sofija je bila ta koja je Luisa gurala da počne da se profesionalno bavi fudbalom. Njihova je ljubav cvetala, ali jednog dana mu je saopštila da ide sa porodicom u Španiju. Kad mu je bilo 16, Luis je odletio u Barselonu kako bi video svoju ljubav iz detinjstva. Na sebi je imao belu majicu, crvenu od krvi koja mu je curila iz nosa. Carinicima je rekao da je došao da poseti devojku. Držali su ga nekoliko sati dok nisu proverili priču i napokon ga pustili Sofiji kojoj je Luis obećao da će se jednom vratiti u Barselonu kao poznati fudbaler.

Tri godine nakon Sofijine selidbe, Suareza su pozvali u holanski Ajax. Svaki slobodni trenutak koristio je da svrati da je vidi u Barselonu. Par se venčao 2009., nakon čega je Suarez pozvan da igra za Liverpool, a kasnije i za Barselonu. Na svoju desetu godišnjicu, Luis i Sofia obnovili su zavete na veličanstvenoj proslavi na koju su došli i Lajonel Mesi, Džordi Alba i Serđo Buskuets. Dejvid Bekam i Viktorija Adams

Ko još nije čuo za Bekamove? Dejvid i Viktorija vladaju društvenim mrežama otkako su počeli da se zabavljaju pa ih od tada prati nadimak Power Couple. Šta je kasnije bilo zna svako s priključkom na internet, ali kako su se upoznali i kako je buknula njihova ljubav?

Dejvid se, nije tajna, u Viktoriju zaljubio na prvi pogled, čim su se sreli u restoranu Mančester Junajteda. Ni Viktoriji nije promaklo koliko je njegov osmeh bio sladak, ali sve je tada završilo na sramežljivom mahanju preko šanka. Nedelju dana kasnije Viktoria je opet ušetala u restoran; ovaj put Dejvid je bio hrabriji i prišao joj pa su razmenili brojeve. Viktoria ga je zapisala na avionskoj karti London-Mančester. Dejvid ju je nazvao sledeće jutro i uveče je već bio u Londonu. Počeli su da izlaze zajedno i da se vozikaju unaokolo. Prvi poljubac pao je na parkingu restorana. Prvi dani bili su neverovatni, rekao je Dejvid, ali novinari su bili nesnosni i svugde su ih pratili. A onda je 25. janura1998. Dejvid je kleknuo, stavio dijamantski prsten na prst njene ruke i zaprosio je. Viktoria je pristala na opšte oduševljenje, a par je odmah pobegao u Marbelju. Danima, nedeljama i mesecima vesti o Poš i Beks nisu silazile s naslovnih stranica tabloida, a onda je u junu 1999. par otišao u Irsku, gde su se i venčali u jednom prelepom dvorcu. Šta je dalje bilo, to svi znamo. Ana Kurnjikova i Enrike Iglesijas

Ljubav između kralja latino popa i bivše profesionalne teniserke buknula je iznenada i snažno. Enrike Iglesijas i Ana Kurnjikova upoznali su se u decembru 2001. na snimanju njegovog spota “Escape” u kojem su trebali da odglume nekoliko strastvenih poljubaca, u toaletu i automobilu. Poljupci su pali, ali nisu bili odglumljeni. Par se skoro odmah spojio i od tada se više nisu razdvajali, mada su sve te godine detalje privatnog života usjeli sačuvati od javnosti.

Drugi bi saznali samo ono što bi im Ana i Enrike pokažu na društvenim mrežama; a to je uvek bilo dovoljno da zadovolji svačiju znatiželju. A javnost je živela od glasina; te su se venčali u tajnosti, te da su se rastali, da bi Ana u retkom javnom nastupu priznala da se nikad nije niti će se udavati i da joj je s Enrikeom dobro i ovako. Ista priča ponovila se i nekoliko godina kasnije. "Nije tako teško ostati ispod radara”, rekao je jednom Iglesijas. "Moraš imati smisla za humor kad za sebe čuješ da si se ženio 28 puta i imaš decu po celom svetu." Par se nije obazirao na glasine i mirno živeo svoj život. Jedino što su zaista želeli bila su deca, njihova ili usvojena, svejedno. S vremenom, u život su im ušetali blizanci Nikolas i Lusi, potom i ćerku Mariju. Obe trudnoće držane su u tajnosti. Šta je kasnije bilo, možete proveriti na Instagramu; on je pun fotografija srećne porodice. Luka Modrić i Vanja Bosnić

Ako vas zanimaju ljubavne afere i skandali, onda ovu priču slobodno preskočite. Vanja Bosnić Modrića je upoznala dok je radila u Mamićevoj sportskoj agenciji, u vreme kad je nekoliko godina mlađi Luka, tada 19-godišnjak, počeo da igra za Dinamo Zagreb. Prvi put sreli su se u jednom zagrebačkom kafiću 2004. godine, a kliknuli su nakon telefonskog razgovora koji su započeli zbog posla, a koji se potom produžio na puna tri sata. Vanji je Luka bio poseban, istovremeno i samouveren. Bio je ambiciozan, imao je pred sobom jasne ciljeve. Tvrdoglavost i ćudljivost i nisu bile neke mane, naročito zato što je Vanja bila ta koja bi svojim glasom prekidala svaku tišinu.

Šest meseci nakon tog prvog telefonskog razgovora, Vanja i Luka već su bili u ozbiljnoj vezi. Brak je za njih bio samo formalnost pa su svadbu stalno odlagali zbog brojnih obaveza. Ali, kad je Vanja zatrudnela, par je u maju 2010. požurio kod matičara.

A nakon rođenja prvog sina Ivana, u junu 2011, priređeno je i veliko crkveno slavlje u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

O svom privatnom životu nikad nisu govorili puno, tek tu i tamo ponosni tata na društvenim mrežama objavi poneku romantičnu storiju u kojoj obično glavne uloge uz sina Ivana imaju i ćerke Emu i Sofiju. Svi zajedno žive u Madridu, a leta i sve slobodne trenutke provode u Hrvatskoj. Prewdivna su porodica koja svaki slobodni trenutak provodi zajedno, a Luka je u brojnim javnim nastupima naglasio svoju ljubav prema Vanji i svojoj deci. Štefi Graf i Andre Agasi

Kakva je to senzacija bila kada su se zaljubili Štefi Graf, jedna od najvećih teniserki svih vremena, i Andre Agasija, jedan od najboljih i najomiljenijih igrača svog doba. Štefi i Andre venčali su se 22. oktobra 2001. u Las Vegasu, a ceremoniji su prisustvovale samo - njihove majke.

Fatalni susret dogodio se u maju 1999. godine na Roland Garosu. On je taman prolazio kroz razvod braka od prelepe glumice Bruk Šilds. Pre tog sudbonosnog susreta jedva da su se videli. Ona je trenirala svako jutro, on se ne bi budio pre podneva. Sreli su se samo jednom, kad su iste godine osvojili Vimbldon. A kad je Agasi imao 29 godina, tata mu dao savet: "Sine, a zašto se ne oženiš sa Štefi?" Bio je to, pokazalo se, najbolji savet koji roditelj može dati detetu. Jer, on je napokon pronašao srodnu dušu, ženu koga ga potpuno razume. A ona se pak majčinstvu posvetila istim žarom kojim je nekada osvajala turnir za turnirom.

U javnosti ih retko vođamo, a ako se i to desi uvek je vezano za nešto vezano za tenis. Većinu vremena provode u Samerlinu, naselju u blizini Las Vegasa, a komšije su im Štefina majka i brat Majkl sa svojom porodicom. Takav miran život pomogao je Agasiju da pobedi demone koji su ga proganjali i promeni svoj život na bolje, sve zahvaljujući ljubavi.

Njegov govor koji je dao kada je primao čast pri ulasku u tenisku kuću slavnih je nešto najlepše što je ijedan muškarac rekao nekoj ženi.

"Reči koje su dovoljno velike i istinite da bi opisale srce i dušu ove žene koju volim tek treba izmisliti. Pitam se što bih uopšte mogao da kažem kako bih odao počast načinu na koji si živela svoj život i promenila tuđe živote. Pre nekoliko godina, započeo sam tradiciju na maloj ploči za pisanje koja stoji u našoj kuhinji. Na kraju svakog dana uzeo bih kredu i pokušao da izrazim šta mi značiš. Ponekad samo kratka rečenica, ponekad kratka priča, ali svaki put su to bile reči koje su se prelile iz mog zahvalnog srca. Čak ni nakon svih tih godina kad sam ti svako veče pisao, nikad mi nije nedostajalo reči u kojima se održavalo svetlo koje si unela u moj život. Kako ironično da mi fale reči sada, u ovih par kratkih trenutaka kada moram da opišem sve što duboko cenim kod tebe."

"Možda ti to mogu reći na jednostavan način. Nedavno smo bili na putovanju i pogledao sam kroz prozor naše hotelske sobe. Mogao sam da vidim krov stare i lepe katedrale. Bio je predivan, sa savršeno isklesanim kamenom i mermerom. Nisam mogao da se nadivm tom umetničkom delu koje sam gledao i zapitao se koliko im je godina trebalo da to naprave i šta ih je navelo da budu toliko posvećeni tome što rade… Sve to pomoglo mi je da malo bolje shvatim tebe. Nikad ti nije trebao aplauz da budeš najbolja, samo si imala potrebu da daš najbolje od sebe kako bi se osećala potpuno. Od glasnih teniskih terena do tihe dečje sobe, tvoja velika duša, nepokolebljiva snaga i integritet ni u jednom trenutku nisu bili uzdrmani. Teniska arena samo ti je dala platformu i priliku da te svoje unutrašnje kvalitete još više oplemeniš. Uvek si bila osoba od dela, a ne od reči. I dalje mi oduzima dah kada gledam kako tiho odlažeš svoj reket da bi se posvetila ljubavi i majčinstvu s istim žarom i visokim standardima koje si si uvek postavljala."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs