Uvrnuto

Ovo nije seks igračka, već dečija: Japanska lutka sa glavom u obliku penisa (FOTO)

Lutak, koji je deo japanskog folklora, ima naboranu kožu na vrhu glave, koja se diže pred vašim očima, ili, preciznije, pred očima dece kojoj je program u kojem se on pojavljuje namenjen
Zanimljivosti
13:06h Autor:
Ovo nije seks igračka, već dečija: Japanska lutka sa glavom u obliku penisa (FOTO)
Foto: Twitter

Možete slobodno da se smejete, ali na glavi japanskog lutka se zapravo ne nalazi pravi muški polni organ. Ali ako mislite da izgleda falusoidno, niste jedini.

Naime, lutak ima naboranu kožu na vrhu glave, koja se diže pred vašim očima. Ili, preciznije, pred očima dece kojoj je ovaj program pod nazivom "Hajde da se igramo na japanskom" namenjen. Lutka je napravljena na osnovu lika iz japanskog folklora i pojavljuje se u njihovoj tradicionalnoj lutkarskoj predstavi koja se zove bunraku.

Bunraku i inače imaju složenu mehaničku glavu. U predstavama u kojima ima natprirodne moći, lutka može da bude napravljena tako da joj se u momentu lice pretvori u demonsko. Na manje složenim glavama oči mogu da se pomeraju i zatvaraju, a i nos, usta i obrve takođe mogu da se mrdaju.

I dok je i u ovom konkretnom slučaju u pitanju tradicija, lutak doprinosi shvatanju da su Japanci blago rečeno neobični, jer ipak je u pitanju dečiji program.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs