Dan za sve sitne poroke

Istina o tome zašto volimo petak?

Ovo je jedini dan u nedelji kada slobodno ignorišemo sve savete i upustimo se u nekoliko loših navika
Zanimljivosti
05:14h Autor:
Istina o tome zašto volimo petak?
Foto: Shutterstock

Verovatno ne postoji čovek na planeti koji ne voli petak. Pogotovo petak posle podne kada svi završavamo radnu nedelju. Istina je da se u četvrtak veče već osećamo kao da je vikend tu, pred vratima.

Evo zašto volimo petak:

U petak ujutru nam nije teško da ustanemo

Kada budilnik zazvoni mi skačemo odmah na prvo zvono! Nema razvlačenja po krevetu, odlaganja budilnika, pokrivanja sa jorganom preko glave, a to sve zbog toga što nam je u glavi samo jedna pomisao: Još samo danas i dva dana odmora su tu!

U podne se već "uzvrtimo" na poslu

Do dvanaest sati smo već dva puta izašli na pauzu, priča sa kolegama postaje glasnija, sve se manje priča o poslu, a sve više o privatnom i planovima za vikend.

U dva popodne na internetu gledamo privatne stvari - što znači da ne radimo

Ukoliko nismo u dva popodne pokupili svoje stvari i izašli iz kancelarije, sigurno više ne radimo. Na računaru čitate tekstove vezane za privatna interesovanja, a sve pod izgovorom da niko ne radi petkom u četrnaest časova.

Sa posla izlazite tačno na vreme pod izgovorom da "morate" da se vidite sa prijateljima

Oni vas naravno čekaju u vašem omiljenom kafiću jer je vreme za nedeljnu trač partiju. To je jedna "kafica na brzaka" koja zna da se oduži do kasno u veče.

Petak veče

Istina je da petak najviše volimo zbog večernjih sati ovog dana. Naime, mnogi to veče koriste za noćne izlaske, ludovanja do zore jer imaju vremena dva dana da se oporave do posla.

Većina ljudi petak veče koriste da se sklupčaju pored televizora, gledaju svoj omiljeni film i jedu ogromne količine kokica i čokolade, jer se kalorije ne računaju petkom u veče.

Vikend je ispred nas

Ono zbog čega petak najviše volimo je zbog vikenda koji je ispred nas. To su dva slobodna dana koja prođu kao tren, ali niko i ništa ih ne može nadomestiti.

Ta dva dana ne razmišljamo o poslu, o ranom ustajanju, o gužvi u prevozu... Ta dva dana su posvećena čistom uživanju.

Istraživači su otkrili da je petak jedini dan u nedelji kada osećamo da možemo da ignorušemo sve dobre savete i upustimo se u nekoliko loših navika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs