Deca januara

Zimske bebe: Osobe rođene u januaru su odgovorne i pune samopouzdanja, ali ovoga treba da se čuvaju!

Osobe rođene u januaru je svakako osećaju, i vole da je pokazuju. Ali ne i da preterano razgovaraju o njoj, ili osećanjima

Zanimljivosti
Autor:
Zimske bebe: Osobe rođene u januaru su odgovorne i pune samopouzdanja, ali ovoga treba da se čuvaju!
Foto: Shutterstock

Januar je početak nove godine, mesec praznika i slavlja, a evo šta su zajedničke crte osoba rođenih u prvom mesecu!

Samostalnost

"Januarske bebe" smatraju se starmalim, odnosno ozbiljnije su i odgovornije osobe, čak i u detinjstvu. Kasnije u životu, osobe rođene u januaru ističu se kao rođene vođe i preuzimaju mnogo odgovornosti, čak i kada nije direktno njihova! To je delom rezultat urođenog samopouzdanja (i mrvice tvrdoglavosti), ali i činjenice da im je ponekad teško da veruju drugima, zbog čega odgovornost za završavanje neke obaveze ili zadatka preuzimaju na sebe. Imaju visoke standarde u svakom smislu!

Kreativnost

Osobe rođene u januaru imaju izražen smisao za humor, koji nekada skreće i u sarkazam. Odlično će vam odgovoriti čak i na najgluplje pitanje, jer veruju da mogu da pomognu i smataju da nije sramota ne znati nešto. Kreativno pristupaju rešavanju problema, i lukavi su, ali na pozitivan način. Pazite ih se kada im je dosadno, tada su spremni na potpuno luckaste stvari!

Mesečni horoskop za januar 2019: Tokom ovog meseca sve je moguće!

foto: Profimedia

Dobro raspoloženje

Brojna istraživanja pokazala su da su osobe rođene u januaru manje podložne "prazničnoj" ili sezonskoj depresiji. I uopšteno, januarska deca su manje nervozna, čak i kao odrasle osobe. Kada je u pitanju zdravlje, trebalo bi da paze na povišen rizik od dijabetesa tipa 2, jer su neka istraživanja pokazala da je povećan rizik u sprezi sa manjkom sunčeve svetlosti tokom poslednjih meseci trudnoće, što je uobičajeno kod "zimskih" trudnoća i beba.

Ljubav

Da, osobe rođene u januaru je svakako osećaju, i vole da je pokazuju. Ali ne i da preterano razgovaraju o njoj, ili osećanjima. Ako ste u vezi sa osobom rođenom u januaru, pokazaće vam da vas voli, radije nego da o tome diskutuje ili to priznaje. Pošto januar obuhvata i Jarčeve, i Vodolije, u zavisnosti od datuma rođenja, možda je vaš partner ili partnerka malo tvrdoglav. Vodolije su, smatraju astrolozi, više u dodiru sa svojim osećanjima i radije o njima pričaju.

Češće su levoruki – ako su dečaci!

Studija sprovedena u Beču je pokazala da dečaci rođeni u novembru, decembru i januaru, imaju veće šanse da budu levoruki. Sa druge strane, devojčice rođene u tim mesecima nemaju veće šanse da budu levoruke.

Počela je vladavina Jarca: Horoskop nam sprema velike promene do 20. januara!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs