Obavezno pročitajte

Dva ključna sastojka za sreću: Naše zadovoljstvo i ispunjenost u životu zavise samo i isključivo od nas samih!

Kada smo srećni i zahvalni, univerzum će nam uzvratiti i dati još, a kada je obrnuto, univerzum će nam uskratiti. Jer univerzalna kozmička inteligencija sve percipira, te nam uzvraća ono što odašiljemo

Zanimljivosti
Autor:
Dva ključna sastojka za sreću: Naše zadovoljstvo i ispunjenost u životu zavise samo i isključivo od nas samih!
Foto: Shutterstock

Vreme je darivanja. I nema veće sreće kada nekoga darujemo i kada time pokrenemo lančanu reakciju sreće, oduševljenja i zahvalnosti u osobi koju smo darivali, ali i u nama samima kojima se ova namera dvostruko vraća. Naravno da ova formula najbolje deluje u slučaju kada darujemo bez očekivanja ili namere uzvraćanja.

No ponekad se desi da osoba koju smo darivali i nije baš zadovoljna poklonom. Nismo naprosto potrefili poklon, nije bila pogodna situacija, a možda je i tu osobu uopšteno teže zadovoljiti.

U prvom slučaju osećaćemo se srećno i zahvalno, zajedno s osobom koju smo darivali. Poželećemo ponovo da razveselimo tu osobu nekim novim poklonom. U drugom slučaju nećemo se osećati srećno, a upitno je i hoćemo li ponovo želeti da poklonimo nešto toj osobi. Tako funkcioniše i sve u univerzumu.

Kada smo srećni i zahvalni, univerzum će nam uzvratiti i dati još, a kada je obrnuto, univerzum će nam uskratiti. Jer univerzalna kozmička inteligencija sve percipira, te nam uzvraća ono što odašiljemo. Važno je kako percipiramo stvari oko sebe i kako univerzum percipira nas!

Da biste stoga odaslali pozitivnu poruku univerzumu i prizvali ili zadržali sreću u svom životu, osvestite prvi od dva ključna sastojaka za sreću.

Ako hoćete da budete srećni svaki dan: Uradite ovo!

foto: Profimedia

Zahvalnost

Ovo znači biti zahvalan na onome što već imamo ili na onome što primamo, na velikim i malim stvarima koje su prisutne oko nas svaki dan. Ne na onome što mislimo da bismo trebali da imamo kako bismo tek tada mogli da budemo srećni. To je vrlo važno stanje uma koje odašilje vibracije ne samo u univerzum već i u naše telo. Postoji fizička reakcija kada osećamo zahvalnost. Naime, kad smo zahvalni na nečemu, tada počinju da nam se luče hormoni i neurotransmiteri koji izazivaju dobro raspoloženje i pozitivno stanje uma.

Od toga imamo i fizičke dobrobiti - umiruje se rad srca, usporava se disanje, snižava se krvni pritisak, metabolizam bolje radi i telo počinje da se regeneriše.

Osvestite na čemu ste zahvalni jer uvek postoji nešto zbog čega možemo da budemo srećni. Bilo to vaši bližnji, priroda u koju rado odlazite da se napunite energijom, vaši svakodnevni maleni rituali i slično. Stvorite pozitivnu naviku da budete zahvalni, ponovite ujutru kada se probudite tri stvari na kojima ste zahvalni pa isto tako uveče kada krećete na spavanje. Tada je naš um najviše podložan pozitivnim afirmacijama. To će nam ujedno pomoći da pozitivno započnemo i završimo dan i da izgradimo stav zahvalnosti.

Oterajte sve negativno od sebe:Ako izgovarate ove rečenice, sreća će vam se osmehnuti!

foto: Shutterstock

Odgovornost

Drugi ključan sastojak za sreću je odgovornost….

Odgovornost koju treba da preuzmemo za naše unutrašnje stanje. Prestati biti žrtva i preuzeti kormilo života u svoje ruke je nešto što puno nas izbegava. Jer je uvek lakše da se skrivamo iza uloge žrtve i upiremo prste u sve navodne krivce oko sebe, samo ne u svom smeru. Mi naravno nemamo kontrolu nad onim što se dešava oko nas, nad zbivanjima u svetu ili u našoj ulici… No, ono što možemo da kontrolišemo je naše unutrašnje stanje, naše misli i emocije. I preuzeti odgovornost za njih. Ako se nešto dešava u životu u čemu smo aktivno učestvovali, ako smo nešto pogrešili, ključno je da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i svoje stanje. Ako tu odgovornost stalno prebacujemo na druge, drugima dajemo moć nad našom srećom.

Naša sreća, zadovoljstvo i ispunjenje u životu zavise samo i isključivo od nas. Mogli bismo to da gledamo i ovako, život nam ne daje probleme, on nam daje izazove. Treba samo da preuzmemo odgovornost za njih.

5 osobina koje imaju samo ljudi zlatnog srca: Oni su naša sigurna luka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs