Furošiki tehnika

Japanska metoda pakovanja poklona je zaludela svet: Kreativno, lako i bez nereda! (VIDEO)

Pakovanje je gotovo u trenu, a ne zahteva lepljive trake, vrpce, mašne i slično, tako da osoba kojoj ste dali poklon može ponovo da iskoristi svoj "furošiki" za neki drugi poklon

Zanimljivosti 12.12.2018. - 14:35h Autor: miss7zdrava.24sata.hr
Foto: Printscreen Youtube / Paper Guru

Za ovom tradicionalnom japanskom metodom pakovanja poklona poludeo je ceo svet, a posebna je po tome što je sasvim ekološki prihvatljiva i ne zahteva papir za motanje. "Furošiki" na japanskom znači "krpa", a upravo vam to treba za najposebnije novogodišnje poklone.

 

Za vreme najvećeg obilja u godini, Božića i Nove godine, takođe možete da "živiti zeleno". Kako biste izbegli bacanje hrpe komada neiskorištenog ukrasnog papira nakon pakovanja poklona, ove godine probajte ovu genijalnu metodu motanja poklona furošiki.

 

Ono što je posebno kod ove tradicionalne japanske metode jeste da se koriste komadi tekstila, bilo krpa, stolnjaka ili stare odeće umesto papira za zamatanje - i to na neverovatno kreativan i poseban način.

 

Ideja je potekla iz japanskog Edo razdoblja (oko 17. veka) kada su drevni Japanci svoje stvari pakovali ovom tehnikom u javnim kupatilima, kako im se ne bi pomešale sa stvarima drugih građana. Za to su koristili "furošiki", tj. tkanine za kupanje slične peškirima od drugačijeg materijala.

 

Svako od vaših najmilijih, bilo prijatelja, porodice ili partnera, dobiće svoj personalizovai poklon i to će im pokazati koliko vam znače za ove praznike.

 

Pakovanje je gotovo u trenu, a ne zahteva lepljive trake, vrpce, mašne i slično, tako da osoba kojoj ste dali poklon može ponovo da iskoristi svoj "furošiki" za neki drugi poklon i istovremeno učini nešto dobro za okolinu.

 

U sledećim vidima možete da pogledate kako da upakujete bilo koji poklon furošiki metodom:

 

Novogodišnje ukrašavanje kuće: Ovako su naše mame pravile ukrase! (FOTO, VIDEO)


Ako želite da vaš poklon bude još više ličan, možete da oslikate svoje tkanine bojama za tekstil ili akrilnim. Oživite ih božićnim motivima, napisima i različitim šarama.

 

Neka kuća zasija: Kako da okitite najlepšu jelku ikada! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agnes LDN (@agnesldn) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liana Walden (@lmariewalden) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 齊木由香 (Yuka Saiki) (@saiki_yuka) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FabRap Gift Wrap (@fabrap_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tallis Wren (@talliswren) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...